CiddiGazete- Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Atletico Madrid'e konuk olan Manchester United, 80. dakikadaki ilk isabetli şutunda bulduğu golle zorlu deplasmandan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve tur için önemli bir avantaj elde etti.

Mücadelenin 7. dakikasında Renan Lodi'nin ortasına uçarak kafa vuruşu yapan Joao Felix, şık golle Atletico Madrid'i 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra iki takım da isabetli şut çekmeyi başaramazken, Manchester United, 2005-2006 sezonundan beri bir Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısında ilk kez rakip ceza sahasında topa dokunamadan tamamladı.

İki takımın da hücumdaki beceriksizliğine 80. dakikada Anthony Elanga son verdi. Maçın 75. dakikasında Marcus Rashford'un yerine oyuna giren 19 yaşındaki Elanga, Bruno Fernandes'in ince pasını iyi değerlendirdi ve topu ağlara göndererek Manchester United'ın maçtaki ilk isabetli şutunda golü atarak skoru 1-1'e taşıdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.

PORTEKİZ’DE GOL DÜELLOSU

Gecenin diğer maçında ise Benfica evinde Ajax'ı konuk etti. Dusan Tadic'in 18. dakikada attığı golle 1-0 geriye düşen Benfica, 26. dakikada Sebastian Haller'in kendi ağlarını sarsmasıyla 1-1'lik beraberliği yakaladı. Ancak yıldız golcü üç dakika sonra bu kez Benfica kalesine attığı golle Ajax'ı yeniden 2-1'lik üstünlüğe taşıdı.

İkinci yarıda beraberlik için yoğun baskı kuran ev sahibi Benfica, 72. dakikada Roman Yaremchuk'un kafa golüyle skoru 2-2 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve nefes kesen mücadele 2-2 tamamlandı.

Rövanş karşılaşmaları 15 Mart'ta oynanacak.