Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce İzmir'de 141 amatör futbol kulübüne 754 bin lira nakdi yardım yapıldı.

Çiğli'de bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, devletin tüm olanaklarıyla her zaman amatör kulüplerin yanında olduğunu söyledi.

Spor dallarının gelişmesinde amatör spor kulüplerinin çok önemli olduğunu belirten Uslu, "2009 yılından bu yana İzmir'deki kulüplere 3 milyon liranın üzerinde yardımda bulunduk. Spor Genel Müdürlüğümüz bu yıl da kentte bulunan 141 kulübümüze 754 bin lira nakdi yardımda bulunuyor. Nakdi yardımın dışında kulüplere önümüzdeki günlerde malzeme yardımı da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Uslu, Seferihisar, Karaburun ve Kemalpaşa'da bulunan sahaların bakım onarım ihalelerini yaptıklarını, bu sahaları en kısa sürede amatör sporların hizmetine sunacaklarını ifade etti.

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın da amatör spor kulüplerine verdiği desteklerden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Uslu, 754 bin liralık temsili yardım çekini, kulüp temsilcilerine verdi.