CiddiGazete- Süper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor'a sahasında 2-1 yenilen Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu. Yalçın, oynadıkları futbolun ve gidişatın iyi olmadığını belirtip, "Bu oyunlar ve skorlar Beşiktaş'a yakışmıyor" dedi ve şu ifadeleri kullandı: "Artık tabi bazı şeyleri söylemek lazım. Bu sezonki gidişatımız beklentinin altında. Artık bunu söyleyebiliriz. İki tarafın da iyi oynadığı bölümler oldu ama bizim istediğimiz oyunu oynayamadık. Bunun neticesinde iki devrenin de bitmesine çok yakın anlarda yediğimiz goller..."

KELİMELERİN TÜKENDİĞİ YERDEYİZ

"Genelde bütün maçları bu şekilde oynuyoruz. İki milli maç arasındaki performansımız beklediğimizin çok altında. Beşiktaş'a yakışmayan bir durum. Oyunlar istediğimiz gibi olsa da skorlar iyi olmadı. Birçok sebebi var ama işim bahane anlatmak değil, çözüm üretmek. Bu gibi durumlarda, bu tür basın toplantılarını yapmak zor. Son dönemde basın toplantılarında 'Üzgünüz, daha iyi olabiliriz' gibi kelimeler kullanıyoruz, bunları söylemek de zor. Kelimelerin tükendiği yerdeyiz. Sezon başından bu yana yaşadığımız sakatlık ve oyunsal sorunlar var, oyunculara tekrar döndürmek için çabalıyoruz. Tabii ki performansı almak bazen zorlaşıyor. Taraftarı mutlu etmek istiyoruz, şu ana kadar bunu yapamadığımızı düşünüyorum. Çok çabuk toparlamalıyız, lige dönmeliyiz, bakış açımızı değiştirmeliyiz. Sorunlar yerine çözüm üretmeliyiz. Bunları yapabilecek kapasitemiz var. Kadrodaki oyuncuların hepsi üst düzey isimler. Buraya gelmeleri için ciddi emek sarf edilen oyuncular. Ama şu ana kadar çok sağlıklı olmadı. Bu durum oyuncuları da bizi de üzüyor. Kısa sürede tekrar oyunun içine dönmemiz gerekiyor.

"İNŞALLAH BU DÖNGÜNÜN İÇERİSİNDEN ÇIKARIZ"

Oyundan kopmak ve nerede olduğunun bilincinde olmamak böyle goller getiriyor. Üzgünüz. Burada sorumlu doğal olarak benim. Bazı şeyleri düzeltmek için benim çalışmam gerekiyor. Sezon başından beri bir döngünün içerisindeyiz. İnşallah bu döngünün içerisinden çıkarız. Buradan nasıl çıkarız, problemleri belirleyip onların çözümlerini bulup, daha iyi performans sergilemeliyiz. Bu oyunlar ve skorlar Beşiktaş’a yakışmıyor.

"BU OYUNLA FARKIN KAPANMASI ZOR"

Kondisyoner ekibiyle ilgili radikal bir karar almayı düşünmüyorum. 2 senedir buradayız ve 2 senedir arka arkaya çok maç oynadık. Maç trafiğinin çok olması, oyuncuların yeterli hazırlığa sahip olmaması, doğal olarak bir ritim bozukluğuna neden olabiliyor. İstediğimiz gibi bir pozisyonda değiliz. Devre arasına kadar bu maç trafiği devam edecek. Bu sürede iyi antrenman yapıp, iyi organize olup, devre arasına kadar iyi performans sergilersek, en azından ikinci yarıda daha farklı bir performans ortaya koyabiliriz diye düşünüyorum. Şu anda konuşmak için erken gibi görünse de, Trabzonspor haricindeki rakiplerle bir puan farkımız yok. Trabzonspor'la olan fark da kapanmayacak bir fark değil. Ama bu oyunla farkın kapanması zor. Oyunu mutlaka yukarıya çekmeliyiz, daha iyi oynamalıyız. Bu şekilde belki yarışmacı takım kimliğine bürünebiliriz ama bu oyunun yeterli olduğunu düşünmüyorum.

"ÇÖZÜM BULMAMIZ GEREKİYOR"

Çoğu oyuncumuz milli takıma gidiyor, kalan oyuncularla antrenman yapacağız ve hazırlık maçı yapacağız. Oyuncular sakatlık problemleri yaşadılar, dönüşler kolay olmuyor. Yorulan, fiziken düşen oyuncuları değiştirmek zorunda kaldık. Pjanic de çok hazır değil, Alex hazır değil, N'Koudou en fazla 15-20 dakika oynayabilir dedik. Arka arkaya maçlar oyuncuların da psikolojisini bozuyor, çok sağlıklı bir ortam oluşmuyor. Bizim çok kısa sürede bunların çözümünü bulmamız gerekiyor.