CiddiGazete- Başakşehir'de iki kez görev yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, öğrencisi Emre Belözoğlu ile ilk kez karşı karşıya gelecek. Rakipleriyle olan puan farkını korumak isteyen Trabzonspor'da zorlu maç öncesinde savunma hattındaki sakatlıklar nedeniyle kadro belirsizliği de yaşanıyor.

Ligde 45 puanla zirvenin sahibi Trabzonspor, 19'uncu haftasında 32 puanla ligin 3'üncü sırasındaki Başakşehir’i ağırlayacak.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı bugünkü karşılaşmada, 2006-2011 ve 2014-2019 yılları arasında iki kez teknik direktörlüğünü yaptığı İstanbul ekibine karşı yarışırken, görev aldığı dönemde Başakşehir'de forma giyen ve şu an takımı yöneten öğrencisi Emre Belözoğlu'na karşı da mücadele edecek. Yaklaşık üç ay önce Başakşehir'de göreve başlayan teknik direktör Emre Belözoğlu ise 2015-2019 yıllarında hocası olan Abdullah Avcı'ya karşı teknik direktörlük kariyerinin ilk sınavını verecek.

SAVUNMA HATTI BELİRSİZ

Başakşehir'e karşı kaybetmek istemeyen bordo mavili takımda yaşanan son sakatlıklar, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'yı düşündürüyor. Sakatlığı bulunduğu için Nwakaeme, Gervinho gibi önemli oyuncularından yararlanamayan Trabzonspor’da savunma hattının önemli ikilisi Edgar Ie ile Vitor Hugo’nun da sakatlanması, Avcı'yı ideal savunmasını değiştirmek zorunda bırakacak.

Zorlu karşılaşma öncesinde dört önemli oyuncusundan yoksun olan Avcı'nın, Edgar ve Hugo'nun yerine savunmaya Hüseyin Türkmen ve Denswil ikilisini konumlandırması bekleniyor. Bordo mavili ekipte ayrıca savunmada Ahmetcan Kaplan'ın da forma giyme şansı bulunurken, orta saha oyuncusu Berat Özdemir'in de sürpriz olarak stoper mevkiine geçme ihtimali bulunuyor.

TARAFTARLARDAN MAÇA BÜYÜK İLGİ

Sezonun ilk devresini zirvede kapatmayı garantileyen bordo mavililerin Başakşehir ile olan kapanış maçına taraftarın ilgisi büyük oldu. Son rakamlara göre Trabzonspor-Başakşehir maçı için 39 bin 200 bilet satılırken, tribün doluluk oranı yüzde 96 olarak gerçekleşecek.

İŞTE TRABZONSPOR'UN MUHTEMEL 11'İ

Trabzonspor'un bugün oynanacak Başakşehir karşısında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i şöyle:

Uğurcan Çakır, Bruno Peres, Hüseyin Türkmen, Denswil, Trondsen, Dorukhan Toköz, Abdülkadir Ömür, Bakasetas, Hamsik, Djaniny, Cornelius