Trabzonspor, 51. kuruluş yıldönümü kapsamında bugün İstanbul’da taraftarının karşısına çıktı. Bordo mavili ekibi bu özel günününde taraftarları yalnız bırakmadı.

Mücadeleye baskılı başlayan taraf Karadeniz ekibi oldu. Rodallega, Abdülkadir Ömür ve Joao Pereira'nın etkili oyunu ilk yarıda Trabzonspor'un pozisyon bulmasında en önemli etkendi. Ancak bordo mavili futbolcular bu şansları kullanamadı.

Trabzonspor, karşılaşmanın 30. dakikasında Rodallega'nın ceza sahası içinde yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Topun başına geçen Jose Sosa, topu kaleci Rafael'e nişanlayınca Bordo Mavili ekip öne geçme fırsatını değerlendiremedi.

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. Devre arasından yine iyi dönen taraf Trabzonspor oldu. Karadeniz ekibi yine Rodallega ile pozsiyonlar girdi. Ancak Cagliari savunması ve şansı İtalyan ekibinin yanında olunca skor bir türlü değişmedi.

Maç başladığı gibi golsüz eşitlikle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Trabzonspor, Cagliari maçına üzerinde oğlu Mustafa Bedirhan ile birlikte hayatını kaybeden Nurcan Karakaya'nın fotoğrafının yer aldığı siyah forma giyerek sahaya çıktı.

Bordo-mavili ekip, hazırlık maçına Hakkari'nin Yüsekova İlçesinde astsubay eşini ziyaret eden ve dönüş yolunda PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu oğlu Mustafa Bedirhan ile birlikte hayatını kaybeden Nurcan Karakaya'nın fotoğrafının yer aldığı forma ile çıktı.

İLK KEZ FORMA GİYDİLER

Trabzonspor'da Zagro Toure ile Majid Hosseini ilk kez bordo mavili formayı giydi.

Karadeniz takımında, Fransa 2. Lig ekibi Lorient'ten alınan 28 yaşındaki defans oyuncusu Zagro Toure mücadeleye ilk 11'de başlarken, İran'ın İstiklal takımından transfer edilen Majid Hosseini karşılaşmaya 62'nci dakikada dahil olarak ilk kez bordo mavili forma ile taraftarın önüne çıktı.

BURAK YILMAZ KADRODA YOK

Trabzonspor'da Burak Yılmaz, Cagliari maçında yer almadı. Sol kasık fıtığı ameliyatı olan ve tedavisi devam eden Burak Yılmaz, hazırlık maçında forma giyemedi.

TARAFTARLARDAN DESTEK

Trabzonsporlu taraftarlar, takımlarını İstanbul'da yalnız bırakmadı. Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen yaklaşık 25 binin üzerindeki taraftarlar, bordo mavili ekibe destek oldular.