CİDDİGAZETE

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki dördüncü maçında Trabzonspor, deplasmanda Krasnodar ile karşılaştı. Genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla sahaya çıkan Trabzonspor, eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes'in performansına engel olamadı ve sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Gruptaki 3. mağlubiyetini alan Trabzonspor, tur şansını mucizelere bıraktı.

FERNANDES DÖKTÜRDÜ!

Krasnodar Stadı'nda oynanan mücadelede Trabzonspor, altyapı oyuncularının ağırlıkta olduğu bir kadro ile sahaya çıktı ancak bekleneni veremedi. Eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes'in etkili oyunuyla Krasnodar, Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti.

Manuel Fernandes, 27 ve 35. dakikalarda kaydettiği gollerle Krasnodar'ın galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. Krasnodar'ın son golü ise 90+3'te Ignatyev kaydetti. Trabzonspor'un tek sayısı, 90+4'te Nwakaeme'nin ayağından geldi.

Trabzonspor, gruptaki üçüncü mağlubiyetini alırken 1 puanda kaldı ve gruptan çıkma umutlarını mucizelere bıraktı. Krasnodar ise puanını 6'ya yükseltti ve üst tur şansını sürdürdü.

YEDİ DAKİKADA İKİ GOL

2. dakikada Manuel Fernandes'in ceza alanı sağ çaprazından yerden vuruşunda, kaleci Erce Kardeşler yatarak topu çeldi.

26. dakikada Kamil Ahmet Çörekçi'nin pasında yakın mesafeden Avdijaj'ın yerden şutunda top, kaleci Kritsyuk'ta kaldı.

27. dakikada Krasnodar öne geçti. Sağ tarafta Olsson ile verkaç yapan Manuel Fernandes'in sert vuruşunda, savunmada Serkan Asan'a çarpan top filelerle buluştu: 1-0

34. dakikada ev sahibi ekip, farkı 2'ye çıkardı. Sağ taraftan Suleymanov'un pasında yakın mesafeden Manuel Fernandes, topuğuyla topu kaleci Erce Kardeşler'in sağından filelere gönderdi: 2-0

42. dakikada Avdijaj'ın ceza alanı dışından etkili vuruşunda, kaleci Kritsyuk sağ tarafına yatarak topu çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Krasnodar'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

KRASNODAR-TRABZONSPOR: 3-1

Stat: Krasnodar

Hakemler: Benoit Bastien, Hicham Zakrani, Frederic Haquette (Fransa)

Krasnodar: Kritsyuk, Petrov, Martynovich, Spajic, Ramirez, Olsson, Vilhena, Manuel Fernandes, Suleymanov, Ari, Stotski

Trabzonspor: Erce Kardeşler, Serkan Asan, Campi, Ivanildo Fernandes, Abdurrahim Dursun, Hosseini, Kamil Ahmet Çörekçi, Doğan Erdoğan, Ahmet Canbaz, Avdijaj, Muhammet Akpınar

Goller: Dk. 27 Serkan Asan (Kendi kalesine) ve Dk. 34 Manuel Fernandes (Krasnodar)

Sarı kart: Dk. 19 Spajic (Krasnodar)

MAÇ NOTLARI

Trabzonspor 9 oyuncusundan yoksun olarak geldiği Rusya deplasmanında genç oyunculardan oluşan bir kadro ile sahaya çıktı. Teknik direktör Ünal Karaman, ligde son oynadıkları Göztepe maçına göre ilk 11'de 8 farklı isime forma vererek büyük bir rotasyon gerçekleştirdi.

Ünal Karaman, kalede Uğurcan’ın yerine Erce’ye, Pereira’nın yerine Serkan Asan’a, Hüseyin’in yerine Campi’ye, Novak’ın yerine Abdurrahim Dursun’a, Sosa’nın yerine Hosseini’ye, Yusuf Sarı’nın yerine Avdijaj’a, Nwakaeme’nin yerine Kamil Ahmet’e ve Sörloth’un yerine Muhammet Akpınar’a görev verdi. Bordo mavili takımda sakatlıkları nedeniyle Rusya'ya getirilmeyen Ogenyi Onazi, Caleb Ekuban, Abdülkadir Ömür, Abdulkadir Parmak, Jose Sosa, Arda Akbulut, Daniel Sturridge, Obi Mikel'in yanı sıra dinlendirilen Joao Pereira kadroda yer almadı.

KAPTAN KAMİL AHMET ÇÖREKÇİ

Trabzonspor'da takım kaptanları Sosa, Pereira ve Uğurcan’ın yokluğunda Krasnodar karşılaşmasında sahaya Kamil Ahmet Çörekçi kaptan olarak çıktı.

DÖRT OYUNCU İLK KEZ

Trabzonspor’da kaleci Erce Kardeşler'in yanı sıra altyapıdan kadroya dahil edilen sol bek Abdurrahim Dursun, sağ bek Serkan Asan ve forvet Muhammet Akpınar, Krasnodar karşılaşmasıyla ilk kez resmi bir maçta forma giydi.

SOSA’DAN YOKSUN İLK MAÇ

Trabzonspor'da kaptan Jose Sosa sezon başından itibaren ilk kez bir maçta yer almadı. Sakatlığı nedeniyle Rusya’ya getirilmeyen kaptan Sosa, bu sezon oynanan 17 resmi maçın tamamında forma giymişti.

KRASNODAR'DA İKİ DEĞİŞİKLİK

Krasnodar Teknik Direktörü Sergey Matveev ise ligde son oynadıkları ve 2-2 berabere kaldıkları Rostov maçının 11'inden farklı olarak Trabzonspor karşısında iki değişikliğe gitti. Sergey Matveev, Safonov ile Berg'in yerine bu maçta Kritsyuk ve Stotski'ye görev verdi.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Trabzonsporlu taraftarlar, Krasnodar deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadılar. Bir grup taraftar kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alırken, karşılaşma öncesi de ısınmak için sahaya çıkan futbolculara alkış ve tezahüratlarla moral verdiler. Karşılaşma sonunda Trabzonspor taraftarları büyük üzüntü yaşadı.