Süper Lig'de şampiyonluk heyecanı her geçen gün artarken gol krallığı yarışmasında da Bafetimbi Gomis açık ara önde gidiyor. Son 8 sezona damgasını vuran Burak Yılmaz ise ikinci sırada.
Ancak son 10 yıla bakıldığında Gol Krallığı Yarışması'nın ilk 10 sırasında Türk oyuncular mumla aranıyor. İki Türk oyuncu Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un dışında ilk 10'da Türk golcü görmek hayli zor.
Galatasaray'ın Senegal asıllı Fransız yıldızı Gomis, 27 haftaya 26 gol sığdırırken takipçisi Trabzonspor'un yıldızı eski gol kralı Burak Yılmaz'ın 20 golü bulunuyor.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun da "Türk oyuncu izleyemiyorum. Çünkü takımlarda yabancı oyuncu çok fazla" diyerek yakındığı Süper Lig'de gol krallığının ilk 10'unda sadece 2 Türk oyuncunun bulunması dikkat çekiyor. Son 10 sezona damgasını vuran bu oyuncular da Trabzonspor'dan Burak Yılmaz ve Kayserispor'dan Umut Bulut.

İstatistiklere bakıldığında 1999-2000 sezonu ile 2017-18 sezonları arasında nereden nereye geldiğimizi gösteriyor.

2000'DE SADECE TEK YABANCI GOLCÜ

Galatasaray'ın UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı aldığı 1999-2000 sezonunda gol krallığı yarışmasının ilk 10 sırasında sadece 1 yabancı golcü (Moldovan-Fenerbahçe 18 golle 4. sırada) bulunurken ilk sırada Samsunsporlu Serkan Aykut sezonu 30 golle zirvede bitirmişti.

A Milli Takımımız'ın 2002 Dünya Kupası'nda destan yazarak üçüncü olduğu sezonda gol krallığı yarışmasında da durum farklı değildi. Arif Erdem ve İlhan Mansız 21'er golle zirvede yer alırken ilk 10'da tam 6 golcü Türk oyuncu vardı.

Kalitesiz yabancıların Süper Ligi'mize doldurulmasından özellikle 2010 sezonundan itibaren de Burak Yılmaz dışında ilk üçte Türk golcünün olmaması dikkat çekiyor.

İŞTE GOL KRALLIĞI YARIŞMASI'NDAKİ İLK 10

Bafetimbi Gomis (Galatasaray) 26 gol
BURAK YILMAZ (Trabzonspor) 20 gol
Adis Jahovic (Atiker Konyaspor) 16 gol
Giuliano (Fenerbahçe) 13 gol
UMUT BULUT (Kayserispor) 13 gol
Boutaib (Malatyaspor) 12 gol
Adebayor (Başakşehir) 12 gol
Vagner Love (Beşiktaş) 12 gol
Talisca (Beşiktaş) 11 gol
Aroune Kone (Sivasspor) 11 gol

TÜRK OYUNCULAR İSYANDA

Yabancı oyuncuların çokluğu nedeniyle takımlarında forma şansı bulamadıkları için ya yedek kulübesinde bekleyen ya da kadroya giremeyen Türk futbolcular, "Kendi ligimizi elbirliği ile yabancılara teslim ettik. Tabii ki bunda bizim de suçumuz var. Sadece Türk golcüler mumla aranmıyor, Her mevkide Türk futbolcu da mumla aranır oldu. Kale yabancılarda, defans yabancılarda, orta saha, forvet yabancılarda. Milyonlarca avro para yabancıların cebine gidiyor. Başkanlar gidiyor yabancıyı alıp getiriyor. İyi, kötü farketmiyor. Yöneticilerin, "Para verdik yabancıyı oynatın" anlayışı yüzünden bizim gençler kenarda beklemek zorunda kalıyor. Bu da futbolumuzun geleceğini karartıyor. Gençlerimizin önü tıkanıyor. Bu böyle devam ettiği sürece milli takımlara oyuncu bulamayacaklar" diyorlar.