CiddiGazete

A Milli Futbol Takımı, 2020 UEFA Avrupa Şampiyonası elemeleri H Grubu'ndaki dokuzuncu hafta maçında İzlanda ile Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda Türkiye, iki önemli gol pozisyonuna girerken, İzlanda ise A Milli Takım kalesinde tehlike yaratamadı.

Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Uzatma dakikaları oynanırken Yusuf Yazıcı'nın uzaktan orta, şut karışımı topu üst kale direğinden geri geldi ve 0-0 sona erdi.

Grupta 19 puanla Fransa'nın önünde averajla lider durumda bulunan Ay-yıldızlı ekibimiz, hem EURO 2020 finallerinin biletini cebine koymak hem zirvedeki yerini korumak için sahada.

Şenol Güneş ve öğrencileri, grupta yenildikleri tek ekip olan İzlanda'yı evine eli boş göndermenin hesaplarını yapıyor.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçı İngiliz hakem Anthony Taylor yönetiyor ve 48 bin 329 biletli seyirci izliyor.

İŞTE İLK 11'LER

Türkiye: Mert Günok, Mehmet Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Umut Meraş, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan, Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz

İzlanda: Halldorsson, Palsson, R. Sigurdsson, Bjarnason, Sighthorsson, G. Sigurdsson, Finnbagoson, Arnason, Traustason, Bödvarsson, A.Skulason.

İLK YARININ ÖNEMLİ DAKİKALARI

8. dakikada sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder, ceza yayına sokulduktan sonra yerden vuruşunu yaptı. Kaleci Halldorsson uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

30. dakikada ay-yıldızlılar, önemli bir fırsattan faydalanamadı. Mehmet Zeki Çelik'in sağdan ortasında penaltı noktası civarındaki Burak Yılmaz'ın uygun durumda yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda Türkiye, 2 önemli gol pozisyonuna girerken, İzlanda ise A Milli Takım kalesinde tehlike oluşturamadı. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL LİDER ÇIKAR?

Şu ana kadar oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan A Milli Takımımız, 19 puanla grubun zirvesinde bulunuyor. Türkiye'ye gruptan çıkmak için İzlanda maçında 1 puan yetiyor. Ancak Şenol Güneş ve öğrencileri, gruptan lider çıkmayı hedefliyor.

A Milliler, 15 puanı bulunan İzlanda'yı yendiği takdirde hem EURO 2020 Finalleri'ne gitmeyi garantileyecek hem de grubu lider bitirmek için büyük bir avantaj elde edecek. Ay-yıldızlılar, İzlanda'nın ardından 17 Kasım'da deplasmanda oynayacağı Andorra'yı da mağlup etmesi durumunda H Grubu'ndan lider olarak adını Avrupa Futbol Şampiyonası'na yazdıracak.

Milli Takımın, İzlanda’ya yenilmesi durumunda ise Andorra maçının önemi daha da artacak. Türkiye, Andorra karşısında sahadan galibiyetle ayrılması durumda diğer maçların sonuçlarına bakmaksızın Avrupa Şampiyonası vizesini cebine koyacak. Millilerin, gruptan lider olarak çıkıp çıkmayacağı ise diğer maçların sonuçlarına göre belli olacak.

Aynı puanla (19) A Milli Takımımızı takip eden son Dünya Şampiyonu Fransa ise Moldova'yı ağırlıyor. Fransa gruptaki son maçında ise 17 Kasım'da Arnavutluk ile deplasmanda karşılaşacak.

İzlanda ise gruptaki son maçında 17 Kasım'da Moldova'ya konuk olacak.

H Grubu'nda puan durumu:

1- TÜRKİYE: 19 puan

2- Fransa: 19 puan

3- İzlanda: 15 puan

4- Arnavutluk: 12 puan

5- Andorra: 3 puan

6- Moldova: 3 puan

A MİLLİ TAKIMIMIZIN ADAY KADROSU

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş tarafından belirlenen aday kadroda şu futbolcular yer alıyor;

Kaleci: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Altay Bayındır (Fenerbahçe), Sinan Bolat (Antwerp), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Zeki Çelik (Lille), Nazım Sangare (Antalyaspor), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke 04), Mert Çetin (Roma), Umut Meraş (Le Havre), Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

Orta saha: Cengiz Ünder (Roma), Deniz Türüç, Emre Belözoğlu, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Yusuf Yazıcı (Lille), Emre Kılınç (Demir Grup Sivasspor), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Ömer Bayram (Galatasaray)

Forvet: Burak Yılmaz (Beşiktaş), Cenk Tosun (Everton), Enes Ünal (Real Valladolid)

MAÇI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA İZLEDİ

İstanbul'da oynanan müsabaka için Türk Telekom Stadı'na gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri ve Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz karşıladı.