CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi ziyaret kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'ye gitti.

Süleyman Soylu'yu, Abu Dabi Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Al Nahyan, Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer ile diğer yetkililer karşıladı.

NAHYAN İLE GÖRÜŞTÜ

Soylu ve Al Nahyan, BAE İçişleri Bakanlığı binasında baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Heyetler arası görüşmede Süleyman Soylu'nun yardımcısı İsmail Çataklı, Büyükelçi Tugay Tunçer ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu da hazır bulundu.

BAE'Yİ HEDEF ALMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere, AKP çevreleri, BAE'yi, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin finansörü olarak göstermişti.

Süleyman Soylu "BAE, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir. Bugün Cumhurbaşkanımızı anti-semitizm ile suçlayanlar, 15 Temmuz'u yapanları ABD'de saklıyorlar, ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri'nde. Bu söylemler için bir sipariş verilmiş, anlaşılmıyor mu? Yalan ve iftira ile Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

YENİ ŞAFAK: ŞEREFSİZ BUNLAR

Türkiye ve BAE arasındaki ilişkilerin durma noktasına geldiği dönemde ise yandaş Yeni Şafak, 23 Ekim 2020 tarihinde, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki normalleşme sürecine ilişkin olarak "İsrail'le normalleşme adına Peygamberimizden intikam almaya kalkıyorlar: Şerefsiz bunlar!" manşetini atmıştı.

Haberde, "Birleşik Arap Emirlikleri'nin başını çektiği İsrail ile 'normalleşme'nin ucu İslami değerlerle savaşa vardı. BAE Veliaht Prensi Zayed'in sosyal medya trolü gazeteci Hamad Al Mazrouei, bir İsrail gazetesine verdiği röportajda, Peygamberimize, Hayber'de Yahudilere haksızlık etme iftirasını atıp tazminat verilmesi gerektiğini söyledi" ifadeleri kullanıldı.