CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının yürürlüğe girdiği Perşembe günü, kadına karşı şiddetle mücadele için yeni bir ulusal eylem planı açıkladı.

Erdoğan, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi ile ilgili olarak, "Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi'yle başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir.

Dün kadına yönelik şiddetle, kadınların insan olarak sahip oldukları haklarını kullanabilmesi konusunda nasıl mücadele ediyorsak bugün de yarın da mücadeleyi sürdüreceğiz. Kadına yönelik şiddeti, tıpkı salgınla mücadelede olduğu gibi siyasi tartışmalara malzeme etmeden, samimiyetle ve objektif bir şekilde ele almamız gerekiyor. Yeni eylem planımızla mücadeleyi daha da güçlendiriyoruz" dedi.

Erdoğan'ın yaptığı konuşma sonrası çekilen fotoğrafta, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da yer aldı. Ancak karede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bulunmaması dikkat çekti.

"KRİZ SANILANDAN DA DERİN"

Gazeteci Alican Uludağ, çekilen kareye atıfta bulunarak, "Devlette kadına yönelik şiddetle mücadelenin üç ayağı var. İçişleri, Adalet ve Aile Bakanlığı... Erdoğan'ın açıkladığı eylem planı toplantısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çağrılmamış" dedi.

Uludağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu değerlendirmede bulundu:

Devlette kadına yönelik şiddetle mücadelenin üç ayağı var. İçişleri, Adalet ve Aile Bakanlığı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı eylem planı toplantısına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çağrılmamış olmalı ki sahnedeki fotoğrafta yok. Kriz sanılandan da derin.