CiddiGazete- Şişli Kaymakamı olarak görev yapan Ali Fuat Türkel, Şubat 2022'de avukat olan oğlu Atalay Burak Türkel'in Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı cinayeti şüphelilerinden birinin avukatlığını yapması nedeniyle görevden alınmıştı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla görevden alınan Kaymakam Türkel, Bitlis Valiliği'ne Hukuk Müşaviri olarak atanmıştı. Bu atama nedeniyle Türkel emekliliğe ayrılma kararı alarak İstanbul Valiliği'ne emeklilik dilekçesi vermişti.
İçişleri Bakanlığı görevine Süleyman Soylu'nun ardından Ali Yerlikaya'nın getirilmesiyle süren değişiklikler devam ederken emekli olan Türkel'in göreve geri döndüğü ortaya çıktı. Türkel, dün gece yayımlanan kararnameyle Hatay Dörtyol'a kaymakam olarak atandı.