CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine "şerefsiz" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 200 bin TL'lik dava açtı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, şikayeti şu sözlerle duyurdu:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, ifade edilen "Şerefsiz" hakaret sözü nedeniyle Soylu aleyhine 200.000₺'lik dava açtık. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun talimatı gereğince bu ahlaksızlığın hesabını soracağız!.."

NE OLMUŞTU?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD’ın 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2022 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşülürken Meclis'te tartışma çıkmıştı.

Soylu, gün boyu milletvekillerinden gelen eleştirilere cevap verirken; "Kara parayı aklayan da uyuşturucuyu yapan da şerefsizdir. İspat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Bu kadar basit. İspat etmeyen de şerefsizdir" demişti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ve CHP milletvekilleri, Soylu'nun sözlerine çok sert tepki göstermişti. Soylu ile CHP milletvekilleri arasında tartışma çıkmıştı. Tartışma devam edince, Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz görüşmelere ara vermişti.

Verilen aranın ardından Komisyon Başkanı Yılmaz tutanakları istedi. Soylu'nun "ispat etmezse..." şeklinde şartlı bir söz kullandığını ifade etmişti.

"ERDOĞAN İÇİN BU LAFI KULLANSAM ORADA OTURUR MUSUN?"

CHP'li Özkoç, Süleyman Soylu'nun sözlerini geri almasını istemişti. Özkoç, şunları söylemişti:

"Burası TBMM. Birbirimizle çok tartışacağız. Gerekirse karşı karşıya geleceğiz. Siz kendi doğrunuzu savunacaksınız, biz kendi doğrumuzu savunacağız. Ben burada hiçbir genel başkana 'şerefsiz' denilmesini asla kabul etmem. Gözünüzün içine bakarak söylüyorum, önünüze koyarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan için bu lafı kullansam orada oturur musunuz? Oturmazsınız, biz de burada oturmayız. Ben diyorum ki bu söz söylendiyse bu söz geri alınır. Bu Genel Kurul'da defalarca uygulanan bir metot. Geri alınır, biz de bizim söylediğimiz sözü geri alırız."

Soylu ise "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ve burada çalıştığımız bütün arkadaşlarımız başta olmak üzere Türkiye'nin cari açığını kapatmak için uyuşturucu ticareti ile suçlayan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisidir" ifadelerini kullanmıştı. Özkoç, "Biz eleştiremeyecek miyiz?" diye sormuştu. Soylu, Özkoç'a "Senin zeka problemin var" demişti. Özkoç ise "Sen hakaret etmeden konuşamıyor musun?" karşılığını vermişti.