CiddiGazete- Galatasaray, Süper Lig'in 7. haftasında bu sezon hiç gol yemeyen lider Konyaspor'u Oliveira ve Calvo'nun (k.k.) golleriyle 2-1 mağlup etti. Bu sezon ilk gollerini yiyen Konyaspor aynı zamanda ilk kez mağlup olurken, üst üste üçüncü galibiyetini alan Galatasaray ise maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Mücadelenin son anlarında tansiyon artarken Konyaspor'da Sehic üst üste kartlarla takımını 10 kişi bıraktı. Dört kez oyuncu değiştiren yeşil-beyazlılar bu değişiklikleri oyunu üç kez durdurarak yaptığı için beşinci değişikliği yapamadı ve kaleye stoper Adil geçti.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Galatasaray maça golle başladı. Sağdan Sacha Boey topu Paz'dan kurtardı ve ceza sahası içindeki Sergio Oliveira'ya bıraktı. Onun düzgün vuruşu ağlarla buluştu. 1-0. Konyaspor bu sezon ilk golünü Sergio Oliveira'dan yedi.

16. dakikada Konyaspor skora denge getirdi: Konyaspor'da Endri Cekici ceza sahası dışından nefis vurdu ve topu ağlara göndererek takımı adına beraberliği yakaladı.

Yeşil- beyazlı ekip, yaklaşık beş dakika içinde iki kez direğe takıldı.

23. dakikada Emin'in hatasıyla karşı karşıya kalan Muhammet Demir solundaki Amir Hadziahmetovic'e bıraktı. Onun vuruşu üst direkten geri geldi.

27. dakikada Sergio Oliveira'nın kaptırdığı topta Endri Cekici'nin ceza sahası dışından vuruşu üst direkte patladı.

44. dakikada sağdan ceza sahasına gönderilen topta Soner Dikmen gelişine iyi vurdu. Muslera net gol şansına izin vermedi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

Konyaspor ikinci yarıda temponun hakimi oldu ve sarı-kırmızılıları kalesinden uzakta tutmayı başardı. Galatasaray ancak son 15 dakikalık bölümde oyunu rakip yarı sahaya yıkabildi. 74. dakikada sağdan Boey'in ceza sahasına gönderdiği topa Icardi ceza sahası içinde dokunamadı.

Galatasaray, 82. dakikada öne geçti. Dubois'nın sol kanattan taşıdığı akında içeriye gönderdiği topa Icardi'den önce dokunan Calvo kendi ağlarını havalandırdı ve skor 2-1'e geldi.

KAVGA ÇIKTI

88. dakikada saha karıştı. Galatasaray'da Torreira'nın yerde kalması sonrasında Icardi ile Sehic arasında gerginlik yaşandı ve iki takım arasında tansiyon bir anda yükseldi. Kalesinden çıkan Muslera sarı kart görürken, Sehic de ikinci sarı kartını gördü ve Konyaspor 10 kişi kaldı. Icardi de sarı kart gören isimlerden oldu.

KALEYE ADİL GEÇTİ

Oyuncu değişikliklerini oyunu üç kez durduran Konyaspor, beşinci oyuncu değişikliği hakkını bu nedenle kullanamadı ve Sehic'in yerine kaleye Adil geçti. 90+5'te Adil, Icardi'nin şutunda gole izin vermedi.