CiddiGazete- Türkiye'nin terörle mücadelesi kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. IŞİD'li kritik ismin de aralarında bulunduğu çok sayıda terörist yakalandı. Gelişmeyi İçişleri Bakanlığı duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı takip ve koordinesinde; Suriye Görev Gücü Cerablus ve El-Bab Jandarma Danışman Komutanlıkları unsurlarınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Suriye Cerablus ve El Bab bölgesinde 03 Aralık 2022 tarihinde icra edilen operasyonlarda; taban genişletme, propaganda, eleman temini ile istihbarat toplama faaliyetleri yürüten ve aynı zamanda da eylem arayışı içerisinde olduğu değerlendirilen;

Aralarında örgütün sözde "Maliye Emiri"nin de bulunduğu (13) DEAŞ, Suriye Münbiç bölgesinden eylem amaçlı Cerablus bölgesine gönderildiği tespit edilen (5) PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü mensubu olmak üzere, toplam (18) terörist yakalanmıştır.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; patlamaya hazır (10) kg el yapımı patlayıcı içerikli bomba düzeneği, (4) adet bomba elektronik devre kartı, (1) adet kalaşnikof piyade tüfeği, (1) adet tabanca ve (253) adet fişek ele geçirilmiştir.