Bir siyasal hareketin, Anadolu’nun dertlerine çare bulmak, ülkede demokrasi ve adaleti hakim kılmak, ülkemizin birikmiş sorunlarını sırtlayabilmek için öncelikle İstanbul’a hakim olması gerekliliği, kimsenin inkar edemeyeceği bir siyaset gerçeğidir.

İstanbul’u nüfusu dışında önemli kılan bir diğer husus ise İstanbul’da bir çok vilayetimizin nüfusundan daha fazla o şehrin nüfusuna kayıtlı vatandaşımızın yaşıyor oluşudur. Yani; İstanbul’daki Sivaslı sayısı Sivas’taki Sivaslı, İstanbul’daki Erzurumlu sayısı Erzurum’daki Erzurumlu, İstanbul’daki Yozgatlı sayısı Yozgat’taki Yozgatlı sayısından fazladır.

Dolayısıyla İstanbul’da başarılı olmak, hem ülke bütününe göre fazla oy almak, hem de İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapıları vasıtasıyla Anadolu’da güçlü olmak anlamına gelmektedir.

Bütün bunların işaret ettiği tek bir gerçek vardır ki o da herhangi bir partinin İstanbul’u yönetecek il başkanı ve o il başkanının ekibinin bu yükü taşıyabilecek kapasitede olmasıdır.

İki hafta sonra yapılacak İYİ Parti İstanbul İl Kongresi’nde bu yükü taşıyabilecek kişiliğe, bireysel ve ekip derinliğine sahip aday ise bize göre hiç şüphesiz Ali Çolak’tır.

Sadece İstanbul’un ilçelerinde değil, İstanbul’dan Anadolu’ya da gönül köprüleri kurmayı başarmış bir isim olan Ali Çolak, İstanbul’un ihtiyaç duyduğu il başkanı özelliklerinin hepsine sahiptir.

Dostlarımıza hatırlatmak isteriz ki, biz bir şirkete CEO yahut bir devlet kurumuna sistemi devam ettirecek yönetici seçmiyoruz; biz Türkiye’nin en büyük iline, il başkanı seçeceğiz ve bu il başkanının en büyük özelliği gönülden gönüle yollar inşa edebilmek olmalıdır.

Yine hatırlatmak isteriz ki; sokaktan gelmeyen, yani sokağa dayanmayan, tam anlamıyla öznesi insan olmayan hiçbir hareket başarıya ulaşamaz.

Ali Çolak’ın en büyük özelliği de bu olsa gerek. Yani insana dayanması, gücünü sevgiden alması ve adımlarını sevgiyle atması.

Bizler de kendisinin dostu olarak, şüphesiz ki partimizin başarısı için Ali Çolak’ın yani “Bizim Ali’nin” yanında olacağız. Süreçte ortaya çıkacaktır ki, İstanbul’u kucaklayacak bir kadro hareketi, delegenin onayına sunulacaktır.

Zaman şimdi İYİ'lerin, “Referansım samimiyetimdir” diyen bir insana, Ali Çolak’a destek olma zamanıdır.

Zamanı ıskalamamak lazım...