CiddiGazete- Türkiye, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerle sarsıldı. Şu ana kadar 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti.

Depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgelerine yardım seferberliği başlatıldı.

Bu seferberliğe televizyon ve radyo kuruluşları da katıldı. Sekiz kanal birleşerek ortak yayın yapma kararı aldı.

Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şikel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu ve Didem Arslan Yılmaz moderatörlüğünde gerçekleştirilen ortak yayında sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve vatandaşlar duyurulan hesap numaralarına bağış yağdırdı.

"Türkiye Tek Yürek" temasıyla toplanan bağışlar, AFAD ve Kızılay tarafından kullanılacak.

YAYINA ERDOĞAN DA BAĞLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak yayına bağlanarak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Kahramanmaraş'ımızın 2 ayrı ilçesinde 9 saat arayla yaşadığımız deprem hepimizin yüreğini yakan can kayıplarına yol açmıştyır. Fevkalade bir mücadeleyle ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz.

- Asrın felaketini birlikte omuzladığımız herkese şükranlarımı sunuyorum. Kolları sıvadık Mart ayı başı itibarıyla 30 bin konutun temelini atarak inşaate başlıyoruz. İnsanımızın güvenle, huzurla oturacağı konutları yaparak bunun da üstesinden geleceğiz.

"DEPREMZEDELER İÇİN KULLANILACAKTIR"

- Kabine üyelerimizle birlikte 136 milyon 589 bin liralık yardım topladık. İnşallah bugünkü kampanyada toplanacaklarla birlikte AFAD hesabına gelerek depremzedeler için kullanılacaktır. Bugün inşallah tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakamla milletimiz yüce gönüllülüğünü bir kez daha gösterecektir.

- İlk başta Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan 100 milyar lira olarak bir destek verdik. Bundan sonra da aynı şekilde konutların yapımı sırasında da bu destek devam edecektir. Bir yıl içinde bu konutları tamamlayacağız ve sahiplerine teslim edeceğiz.

KILIÇDAROĞLU, MART AYI MAAŞINI BAĞIŞLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına telefonla bağlanarak katıldı.

Kılıçdaroğlu, "Herkes kendi imkanında bağış yapıyor. Ben de imkanım dahilinde bir maaşımı daha bağışlanmak istiyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm CHP Milletvekilleri 9 Şubat'ta yaptıkları açıklamada bu ayki maaşlarını afet bölgesindeki depremzedelere destek olarak gönderme kararı almıştı.

AKŞENER VE EŞİNDEN DE BİRER MAAŞ

Programa katılan isimler arasında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yer aldı. Akşener, eşi ve kendisi adına birer maaşla katkı sunacaklarını söyledi.

TANSU ÇİLLER HERKESİ ŞAŞIRTTI

Stüdyoya telefonla bağlanan ve en uzun konuşan isimler arasında yer alan eski başbakan Tansu Çiller, herkesi şaşırttı. Çiller, "nutuk" tarzındaki dilek ve temennilerinin sonunda "İyi akşamlar" diyerek telefonu kapattı. Programın sunucularından Çağla Şikel, Çiller'in bağış yapmadan telefonu aniden kapatmasına şaşırdı. Bir süre sessiz kalan Şikel'in şaşkınlığı yüzüne yansıdı.

"TANSU ÇİLLER BİLDİĞİMİZ GİBİ..."

Çiller'in tutumuna sosyal medyadan tepki yağdı. Candaş Tolga Işık, "Bağış yapacakmış gibi yapıp ulusa seslendi, sonra da tüydü. Tansu Çiller bildiğimiz gibi..." dedi.

"NASIL BİR KARAKTER OLDUĞUNU BİZ ANLATSAK İNANMAZLARDI"

Fatih Altaylı da Çiller'e şu sözlerle tepki gösterdi: "Uzun uzun konuşup harçlığını bağışlayan bir öğrenci kadar bile olamadan beş kuruş bile bağış yapmadan telefonu kapatan Tansu Çiller'e teşekkürler. Nasıl bir karakter olduğunu biz anlatsak inanmazlardı. Kendi gösterdi."

DAHA SONRA 1 MİLYON TL BAĞIŞ YAPTIĞI SÖYLENDİ

Tansu Çiller'in "İyi akşamlar" diyerek telefonu kapatması net bir şekilde duyulmasına rağmen ilerleyen dakikalarda bağlantı sorunu yaşandığı ve Tansu Çiller'in kampanyaya 1 milyon TL yardımda bulunduğu belirtildi.