CiddiGazete- UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu 5. hafta maçında Dinamo Kiev, sahasında Bayern Münih'i konuk etti. FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'in yönettiği maçı Bayern Münih 2-1 kazanarak, son maçlar öncesi grubu lider olarak tamamlamayı garantiledi. Bayern Münih'in ilk golünü kaydeden Polonyalı yıldız Robert Lewandowski, kırılması güç bir rekorun sahibi oldu.

Kiev deplasmanında kar yağışı altında oynanan maça hızlı başlayan Bayern Münih, henüz 14. dakikada Robert Lewandowski ile 1-0 öne geçti. Röveşata vuruşu ile topu ağlara gönderen yıldız futbolcu, böylece üst üste 9. Şampiyonlar Ligi maçında da gol kaydederek, kırılması güç bir rekorun sahibi olarak tarihe geçti.

Lewandowski ayrıca bu sezon Bayern Münih forması altında çıktığı 19. resmi maçında 25. golünü kaydetmiş oldu.

İlk yarının son dakikalarında temposunu arttıran Bayern Münih, 42. dakikada Kingsley Coman'ın golüyle farkı ikiye çıkardı. İlk yarı 2-0 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

KIEV'İN ÇABASI YETMEDİ

İkinci yarıda farkı arttırmak için risk alan Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Dinamo Kiev, aradığı golü 70. dakikada buldu. Karşılaşmaya 46. dakikada Carlos de Pena’nın yerine giren Denys Harmash, ağlara bıraktığı topla Dinamo Kiev'i umutlandırdı. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-1 Bayern Münih'in üstünlüğü ile sona erdi.

Bu galibiyetle gruptan çıkmayı daha önce garantilemiş olan Bayern Münih, puanını 15 yaparak, son maçlar öncesi liderlik koltuğundaki yerini de sağlama aldı. 1 puanda kalan Dinamo Kiev ise son sıraya demir attı.