Kadın oyuncuların mobil oyunlara olan ilgisi gün geçtikçe artarken, bugün ilginç veriler yayınlandı. Milyonlarca oyuncunun oynadığı Mynet Okey oyunlarında, kadınların erkek kullanıcılara göre çok daha fazla zaman harcadıkları bilgisi paylaşıldı. 

Her ay on milyonlarca kişinin ziyaret ettiği ve saatlerini harcadığı Çanak Okey oyunuyla ilgili verilerini paylaşan Mynet, 5 milyon oyuncunun alışkanlıklarını incelediklerini ve kadınların okey oyunlarında erkeklere göre daha çok zaman geçirdiklerini tespit ettiklerini kaydetti. Tavla, okey ve kelime bulma gibi farklı oyun türlerini deneyimleyen ve uzun süreli oynayan oyuncuların alışkanlıklarından hareketle hazırlanan raporda, kadın oyuncuların genellikle mobil platformlar üzerinden oyun oynamayı seçtikleri söylenirken, erkeklerin masaüstü bilgisayarlar üzerinden oyun oynadıkları belirtildi. 

Yine aynı raporda "Çanak Okey'in mobil sürümünde kadınlar ortalama 21,5 dakika vakit geçirirken, erkekler 17,6 dakikalık seanslarla oyun oynuyor. Bilgisayarlardaki internet tarayıcılarından erişilen Mynet Oyun portalinde ise kadınlar ortalama 38 dakika vakit geçirirken, erkeklerin oyun süresi 45 dakikaya çıkıyor. " ifadelerine yer verildi. 

Mynet, Çanak Okey adını verdiği oyununda bütün oyuncuların yüzde 25'lik kısmını kadınların oluşturduğunu söylerken, bu oranın başka okey türlerinde yüzde 22,8 oranına kadar çıktığını vurguladı. Tüm bunlarla birlikte "Mynet'in oyun platformlarında en çok vakit geçiren erkekler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Gaziantep, Adana, Samsun ve Mersin'den giriş yapıyor. Kadın oyuncuların en çok bulunduğu şehirler ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Adana, Samsun, Eskişehir ve Gaziantep olarak sıralanıyor." verileri merak edenlerle paylaşıldı.