CiddiGazete- Bu yılın başından beri gündemi meşgul eden WhatsApp, yeni veri politikası ile tekrar gündeme geldi.

Rekabet Kurumu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, 15 Mayıs’tan itibaren kullanıma sunulan yeni veri politikası, ülkemizdeki vatandaşları kapsamayacaktı.

Şirket sözcüsü tarafından açıklanan yeni bilgilere göre, WhatsApp, yeni politikanın uygulanması hakkında değişikliğe gitti.

‘SINIRLAMAMAYA KARAR VERİLDİ’

WhatsApp sözcüsü The Verge’e yaptığı açıklamada, “Şirketin yetkililer ve gizlilik uzmanlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından yeni gizlilik politikasını kabul etmeyen kişiler için uygulamanın işlevselliğini sınırlamamaya karar verildi” ifadelerine yer verildi.

WhatsApp, her ne kadar “Bu, süresiz olarak ilerleyen plandır” dese de kullanıcılarını bir kez daha güncellemeyi kabul etmeye zorlama olasılığının olup olmadığı hakkında açıklama yapılmadı.

"ÇOĞU ZATEN KABUL ETTİ"

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların çoğunluğunun gizlilik politikasını zaten kabul ettiğini söylüyor. Yeni veri politikasını kabul edip etmeme konusunda herhangi bir işlem yapmayanlar ise bununla ilgili düzenli bildirimler almaya devam ediyor.

WhatsApp destek sayfasında da, “WhatsApp’ta güncelleme hakkında daha fazla bilgi sağlayan ve kabul etme şansı olmayanlara hatırlatan bir bildirim görüntülemeye devam edeceğiz” dedi.

Ayrıca bu hatırlatmaların kalıcı olmayacağı ve uygulamanın işlevselliğini sınırlayamayacağı belirtildi.

WhatsApp’ın 15 Mayıs’tan sonra uygulamaya başlayacağı karar neleri içeriyordu?

Genel olarak duyuruların yer aldığı WhatsApp Blog sayfasında yer alan açıklamaya göre; 15 Mayıs’tan itibaren hiçbir kullanıcı hesabı silinmeyecek ve WhatsApp’ın işlevselliği tamamen ortadan kaybolmayacak.

Ancak kullanıcılar için WhatsApp sözleşmesi bildirimi belli bir süre sonra; kalıcı hale gelecek ve onaylamayanların uygulamaları kısıtlanacak. Bu kısıtlama dahilinde sohbet listesine erişilemeyecek, ancak gelen telefon ve görüntülü aramalar cevaplanabilecek.

Aynı zamanda bildirimler açık olduğu taktirde gelen mesajlara cevap verebilecek ve cevapsız çağrılar geri aranabilecek. Birkaç hafta sonunda ise mesaj ile görüntülü veya sesli arama işlevleri tamamen kapatılacak. Yeni açıklamada hiçbir kullanıcı hesabının silinmeyeceğinin altını çizen şirket, aslında kullanıcıya iki seçenek sunuyor.

Sözleşmenin kabul edilmesi ya da sohbetlerinizi Android veya iOS’da kullanılabilir diğer mesajlaşma programlarına aktarma; seçeneği sunan WhatsApp, hesaba ait bir rapor indirmek isteyene de bu seçeneği sunacak.

Kaynak: Shiftdelete