CiddiGazete- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, altılı masaya ilişkin, "Eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı" ifadelerine açıklık getirdi.

Temel Karamollaoğlu, Halk TV'ye yaptığı açıklamada "Altılı masayla ilgili sözlerim çarpıtıldı" dedi. Yeni seçim kanunuyla ittifakın eski öneminin kalmadığını söylediğini anlatmaya çalıştığını belirten Karamollaoğlu, "Biz otoriter rejimlere evrilen bu sistemi değiştirmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU NE DEMİŞTİ?

Dünkü Bursa ziyaretinde açıklamalarda bulunan Temel Karamollaoğlu, "Seçime koalisyon olarak mı gireceksiniz?" sorusuna,"Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani 6'lı masa benim kanaatimce devam eder. Ama 6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan avantaj kalktı. Ama onun kalkması aslında bizi de etkiler. Fakat Bahçeli'yi daha çok etkiledi. Yani onun oyları yüzde 6'ya düşünce milletvekili çıkaramama ihtimali çıktı ortaya şimdi. Ne olacak, bakalım. Acaba sonbaharda bir seçim olur mu? Yani bir kişi karar verecek. Tayyip Bey'in neye göre karar vereceğini bilemiyorum" cevabını vermişti.