CiddiGazete- Ankara'nın Batıkent Metro İstasyonu çıkışında bulunan grosmarkette vatandaşların tepkisini çeken bir olay yaşandı.

"50 TL'nin altında alışveriş yapanlara servis kullanmanın yasak olduğu" marketin servis aracına binmek isteyen 80 yaşındaki bir kadının elindeki fiş 50 liralık alışverişi göstermediği için zorla indirildi. Bu durum araçtaki diğer müşterilerin tepkilerine neden oldu.

Odatv'nin haberine göre; daha önce alışveriş yaptığı marketten, elinde iade fişi ile değişim yapan 80 yaşındaki kadın, servis aracının güzergahında olan evine gitmek için araca binince, elindeki alışveriş fişinin servis kullanmak için yeterli olmadığını söyleyen servis şoförü tarafından azarlanarak araçtan indirildi.

Bu uygulamaya karşı çıkan ve yaşlı kadını araçtan indirmenin çirkin olduğunu savunan diğer müşteriler, kendi akrabası ve yakını olduğunu söyleyerek yaşlı kadına yardımcı olmaya çalıştılar ise de söz düellosu başlayınca, aracı stop ettiren şoför, müşterilerle tartıştı. Sonunda bütün müdahale ve itirazlara rağmen yaşlı kadın araçtan indirildi.

ABB HAREKETE GEÇTİ

Görüntülere sosyal medyada büyük tepki gösterildi. Vatandaşlar ardı ardına tweetler atarken, Ankara Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin yaptığı paylaşımda, "Konuyla ilgili olarak, ABB Zabıta Daire Başkanlığımız yasal işlemleri derhâl uygulayacak ve sürecin sıkı takipçisi olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini duyurdu.