CiddiGazete- Türkiye Futbol Federasyonu, son günlerde Türk futbol kamuoyunda oldukça adı geçen play-off haberleri için açıklama yaptı.

Fenerbahçe yarışı bırakmadı Fenerbahçe yarışı bırakmadı

Federasyon yetkililerinden yapılan açıklamada, Süper Lig için gündeme gelen play-off oynatılması konusunun bu sezonu kapsamadığı dile getirildi.

FİRMAYLA ANLAŞMIŞLARDI

Türkiye Futbol Federasyonu, Hollanda ve Belçika lig yapılarını yeniden düzenleyen, Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatını planlayan Hypercube firması ile anlaştı. Bu anlaşmayla birlikte TFF, liglerde format değişikliği için çalışmalara başladı.

TFF, kulüplerin de görüşlerini alarak, birçok konuda değişiklik yapmak için harekete geçti. Bu kapsamda, liglerde Play-Off sisteminin uygulanıp uygulanmayacağı da gündeme geldi.

Hypercube firması, Play-Off ve normal lig sistemi ile ilgili çalışma dosyası hazırladı. Bu dosya, Süper Lig kulüplerinin başkanları ile paylaşıldı. Süper Lig’in geleceğiyle ilgili yapılacak toplantıda Play-Off konusu gündeme gelecek ve kulüplerin tek tek fikirleri alınacak.

RIDVAN DİLMEN'DEN İDDİA

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'de play-off ve play-out sistemine geçilebileceğini öne sürmüştü.

Dilmen, TV8,5'ta yayınlanan %100 Futbol programında iki hafta önce yaptığı açıklamada, "Gözüken tablo şu; Süper Lig'de iş play-off ve play-out'a doğru gidiyor. Zaten kulüpler ekonomik olarak da güç olarak da üsttekiler ve alttakiler olarak ayrılmış görünüyor. Üsttekiler Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Adana Demirspor. Biraz işte Rizespor, Kayserispor ortalarda gözüküyor" dedi.

Dilmen, "Dört takım küme düşecek, diğer bütün takımlar jantta gidiyor diye düşünüyorum. Üsttekiler ve alttakiler için play-off ve play-out sistemine götürecekler gibi geliyor bana" ifadelerini kullandı.