CiddiGazete- Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün gece meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremlere her geçen saat yenileri eklendi.

Saat 18.11'de Sulusaray ilçesi merkezli 5,6 büyüklüğünde deprem Çorum, Ordu, Samsun, Amasya, Yozgat, Ankara, Kırşehir, Kayseri, Sivas ve Nevşehir'de de hissedildi.

Bu depremden çok kısa bir süre sonra da bu kez 3.5 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı.

Tokat 19N121.43'TE 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Tokat Sulusaray'da 21.43'te bir deprem daha meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 4 olarak açıkladı.

22.32'DE 4.4 İLE SALLANDI

Tokat Sulusaray'da bu kez 22:31'de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

00.09'DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

AFAD Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 00.09'da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Sarsıntının 12,43 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

SON BİLGİLERİ FAHRETTİN KOCA PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremle ilgili son bilgileri şu ifadelerle paylaştı:

- Tokat Sulusaray İlçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir.

- Tokat'ın Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat'ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır.

- Yozgat İli Gümüşsuyu Köyü'nde bir ev, Yelken Köyü'nde bir ev, Elmalıçiftliği Köyü'nde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır.

- Tokat ilinden 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Yozgat İlinden 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Sivas İlinden 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı bölgeye görevlendirilmiştir.

- Depremi hisseden vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Allah ülkemizi felaketlerden korusun.

TOKAT VE YOZGAT'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından il geneline okullar bir gün tatil edildi. Evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar için kamu misafirhaneleri ve spor salonları açıldı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Yaşadığımız depremin ardından eğitim kurumlarına bir gün ara verilmesine karar verdik. Ayrıca evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlarımız için misafirhane, yurt ve spor salonları hazırlandı. Kendilerini buralarda misafir edeceğiz. Devlet olarak vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları noktasında yanlarındayız" dedi.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, depremden etkilenen Kadışehri, Çekerek ve Aydıncık ilçelerinde eğitime yarın ara verildiğini bildirdi.

İstanbul'da 1 Mayıs OHAL'i İstanbul'da 1 Mayıs OHAL'i

Vali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bazı yapılarda hasar oluşan Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu Köyü'nde incelemede bulundu.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Özkan, deprem nedeniyle bazı ilçelerdeki yapılarda hasar meydana geldiğini, Sulusaray sınırı yakınlarındaki ilçelerde yaralı ya da can kaybı yaşanmadığını söyledi.

Tokat N192HALK GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ

Art arda meydana gelen depremler, vatandaşları tedirgin etti.

Evlerine giremeyen vatandaşlar, açık alanlarda yaktıkları ateşle ısınmaya çalıştı.

İÇME SUYU UYARISI

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, içme suyu konusunda da uyarıda bulunarak, "Sularımızın büyük kısmı yer altı veya yüzey sularının toplanması ile oluşuyor. Bölgede hareketlilik devam ettiği için vatandaşlarımızın suyu, kullanma suyu olarak kullanmaları, içme suyu olarak tüketmemelerini istiyoruz. Bölgeye sağlıklı su getirilmesi için planlamayı gerçekleştirdik, kamyonlarımız yolda" dedi.

ÜNİVERSİTEDE DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Öte yandan Tokat Gazipaşa Üniversitesi'nde de eğitim öğretime bir süreyle ara verildi.

Tokat Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Yaşanan depremler nedeniyle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiş olup kalan ara sınavlar ileri bir tarihe ertelenmiştir."