CiddiGazete- AKP’li siyasetçiler ve yakınları devlet kurumlarında sınavsız olarak işe girmeye devam ediyor. Bunun son örneği, Batman Valisi Hulusi Şahin'in kayyım olarak başında bulunduğu Batman Belediyesi'nde yaşandı.

AKP’nin eski Batman İl Başkan Yardımcısı ve 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olan Avukat Adile Gürbüz'ün eşi Metin Gürbüz, Batman Belediyesi'nde sınavsız olarak işe başladı. Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden belediyeye geçiş yapan Gürbüz, ardından Belediye Kültür Merkezi Müdürü oldu.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Vali Hulusi Şahin konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, Batman Belediyesi yetkilileri, atamayı doğruladı. Yetkililer, “Devlet Memurları Kanunu'nun istisnai memurlukla ilgili hükmü çerçevesinde, sınava tabi olmadan, bakanlık izin verince işe başlatıldılar” dedi.

EŞİNİ BÖYLE SAVUNDU

Adile Gürbüz ise eşi Metin Gürbüz'ün açıktan atamayla belediyeye müdür yapılması konusunda şunları söyledi:

“Eşim özel okulda müdürdü. 6-7 ay önce belediyeye açıktan atandı. Torpil kesinlikle söz konusu değil. Herhangi bir siyasi adam kayırma değil. Eşim Batman'da hem tanınır hem de sevilir. Çevresi çok geniş biridir. İşini de gayet başarıyla yerine getirmektedir.”

Geçtiğimiz günlerde AKP Siirt Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Bedük'ün de kayyumun yönettiği Batman Belediyesi'ne sınavsız, açıktan atamayla özel kalem müdürü yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Sözcü