CiddiGazete- Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremde, son bilgilere göre, 18 bin 342 kişi hayatını kaybetti, 74 bin 242 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde çok sayıda bina yıkıldı.

Arama, kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yardım edebilmek için ülke çapında büyük bir seferberlik yürütülüyor. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) da bu seferberliğe katkı sağlıyor.

TOSFED ve Federasyon'a bağlı 29 spor kulübü, depremzedelere 500 bin TL nakit yardım yaptı. Bunun yanı sıra; 465 gönüllü, 188 özel donanımlı 4x4 offroad aracı, 12 iş makinası, 6 yemek aracı, 21 TIR, 6 kamyon ve 7 panelvan yardım malzemesi ile destek verdi.

İlk günden itibaren sahada görev yapan gönüllüler, Kahramanmaraş, Hatay ve Elbistan'da 14 depremzedeyi enkaz altından sağ olarak kurtardılar.

TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, “Bütün Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu zorlu süreçte elimizden geldiğince depremzedelerin yanında olmaya gayret edeceğiz” dedi.