CiddiGazete- Son zamanlardaki en büyük vurgunlardan birini gerçekleştirdiği iddiasıyla hakkında dava açılan "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, geçtiğimiz Temmuz ayında Uruguay'dan Türkiye’ye getirildi. Binlerce kişiyi milyonlarca lira dolandırdığı iddia edilen Mehmet Aydın'ın ve dosyanın kritik ismi olduğu öne sürülen ağabeyi Fatih Aydın'ın getirilmesi için yapılan temaslar da olumlu sonuçlandı.

DÖRT KİŞİLİK EKİP GETİRDİ

Uruguaylı yetkililerin Fatih Aydın'ın ülkemize teslim edilmesine yeşil ışık yakması üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığında görevli bir müdür ve üç polis görevlendirildi. Görevli polisler, üç gün önce Uruguay'a gönderildi. Uruguay'dan teslim alınan Fatih Aydın, tarifeli uçak olmadığı için önce Brezilya'ya götürüldü. Fatih Aydın, Sao Paulo'dan bindirildiği tarifeli uçakla İstanbul'a getirildi.

DÖRT GÜN GÖZALTI SÜRESİ VAR

İstanbul Havalimanı'na saat 18.15'de inen uçakla yurda giriş yapan Fatih Aydın, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alındı. Şüphelinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği ve Mali Polisteki işlemlerinin dört gün süreceği belirtildi.