CiddiGazete- İsviçre ekibi FC Basel, yarın oynanacak Konferans Ligi maçı için Türkiye'ye geldi. Basel Teknik Direktörü Heiko Vogel, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Vogel, Kahramanmaraş merkezli depremde yaşanan yıkım nedeniyle yarın oynanacak maçın "futbol açısından önemsiz" olduğunu vurguladı.

Karşılaşmada futbolcularının gol sevinci yaşamayacağını belirten Vogel şunları söyledi:

"Yarın oynanacak karşılaşmanın futbol anlamında pek önemi yok. Trabzonspor'un yardım kampanyasını destekliyoruz. Rakibimizi tebrik ediyoruz bu düşünceyle maça çıkacakları için. Maçın gelirini depremzedelere göndermeyi biz de destekliyoruz.

Yarınki maç önemsiz. Herhangi bir golde, oyuncularıma da söyleyeceğim, hiçbir şekilde gol sevincinin yapılmayacağını. Biz de bu konuda saygılı davranmaya gayret göstereceğiz. Oynamak zorunda olduğumuz bir karşılaşma, ekstra hiçbir motivasyonumuz yok. Rövanş karşılaşmasında bağış kampanyası yapmayı düşünüyoruz."

Öte yandan İsviçre ekibinin Twitter hesabından Türkçe yapılan paylaşımda, "Ülkenizde yaşanan deprem afetinden dolayı futbolu geri planda bırakıyor, bu yüzden tüm paylaşımlarımızı siyah beyaz yapıyoruz" denildi.