Kaybettiklerini anlayınca bilinçli olarak ortamı gerginleştiriyorlar. Korkutmak, sindirmek, 31 Mart günü, ötekileştirdikleri seçmeni sandıktan uzak tutmak için... Kafası karışık  olanları "Türkiye'de bir kargaşa çıkmasın da, oyumuzu bunlara verelim" diyerek sandığa yönlendirmek için... Seçim akşamı oy verme işlemi bittikten sonra sandıkların başında duracak muhalefet partilerinin görevlilerini korkutup erken vakitte evlerine göndermek için...

Acı ama gerçek!.. Sandık güvenliği, "yeni Türkiye"nin en önemli sorunu... Sandığa sahip çıkmak askerlik görevi gibi namus borcumuz. Angara'da nereye gitsem, "Oyumuz kesin Mansur Yavaş'a" diye söze başlıyor hemşehrilerim, sonra soruyorlar, "Peki yine sandıkta bir oyun oynanırsa bizim oylar nereye gidecek" diye... Haklı Angaralı!.. 2014 Mart seçimlerinden kaynaklanan acı bir tecrübeye sahip...CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, her fırsatta bu seçim için aldıkları özel önlemleri anlatıyor ama herhalde daha kapsamlı bir açıklamaya ihtiyaç var. Mansur Yavaş'ı yoğun  seçim çalışmaları arasında yakaladım. "Angaralı hemşehrileriniz, 31 Mart akşamı ne yapacaksınız? Oylarının heba olmaması için nasıl bir çalışma yürüteceksiniz? Sizden bir kez daha anlatmanızı istiyor" dedim. Yavaş, "millet iradesini korumak gibi asil bir borcumuz var ve o borç hakkıyla ödenecektir" dedi. Seçim günü ve  gecesi sandıklara sahip çıkmak için Mansur Yavaş'ın yanında CHP Genel merkezi  ile koordineli olarak çalışacak çok özel bir ekip kurulmuş. 45 bin sandık okul ve kat sorumlusu görevlendirilmiş. 25 bin civarında gönüllü de seçim günü sandık görevlilerine yardımcı olmak için hazır olacak. Hepsinin eğitimi tamamlanmış. Ayrıca, bin kişilik avukat grubu o gün tam mesai yapacak. Herhangi bir durumda anında hukuki müdahalelerde bulunmak üzere... Seçim sonuçlarının sağlıklı takip edilmesi için Mansur Yavaş'ın seçim karargahında 5 ayrı birbirini yedekleyen bilgisayar sistemi kuruldu. Yavaş, "Geliştirdiğimiz seçim takip programıyla, önce oyların sayımı esnasında tutulacak sayım döküm cetvellerinin sonuçlarını bildireceğiz. Ardından ıslak imzalı sandık tutanaklarının fotoğrafını çekip sisteme yükleyeceğiz. Daha hızlı ve güvenilir sonuç alacağız" dedi.

Mansur Yavaş'ın seçim karargahında 31 Mart günü yapılabilecek provokasyonlarla ilgili duyum ve ihbarlar titiz bir şekilde değerlendiriliyor. Gelen tüm bilgiler, anında Ankara Valiliğine resmi olarak bildirilerek, gereken emniyet tedbirlerinin alınması için yardımcı olunuyor. Mansur Yavaş, YENİÇAĞ'ın sorularını cevaplarken şunları söyledi;

"31 mart günü bizler, sandıklara sahip çıkarak, aslında şehrimizin geleceğine, adalete ve demokrasiye sahip çıkacağız. Ankaralı bizlere güvendi, arkamızda dağ gibi durdu. İşte o gün bize düşen, milyonların oyunu namusumuz gibi korumaktır. Emanetine gölge düşürmeden demokrasiyi taçlandırmaktır. Biz, 30 mart 2014'te nasıl bir kapkaçın bedelini ödediğimizi biliyoruz. Ankaralıların helal oylarıyla gelen seçim, tartışmalı biçimde gece yarısı operasyonuyla değişti. Aynı delikten ikinci defa sokulmamak için kararlıyız. Haramla gelen belediye başkanlığının, seçilene yar olmadığını hep birlikte gördük. Hiçbir haram düşkününe aynı imkanı vermeyeceğiz, boşluk bırakmayacağız, haksızlık yapmayı düşünenlere de fırsat vermeyeceğiz. Oyunlarını mutlaka bozacağız bizler demokrasiye ve millet iradesine sahip çıktıkça, kimse aklından hileyi geçiremeyecek, geçirmeye kalkan ise her birimizin tuğla koyduğu adalet duvarına çarpacaktır. Seçmen iradesinin gasp edilmesine asla izin verilmeyecektir. 31 mart sabahı, oy verme işleminin başlamasından itibaren sonuçlar alınana dek hayatımızın en kıymetli mesaisini yaşayacağız. Şehrimiz bizden emanetinin namus gibi korunmasını beklerken gözümüzü kırpmayacağız. Trafolara kedi değil fil bile soksalar asla sonuç alamayacaklar. "

Gevşekliğe izin yok

Mansur Yavaş, vatandaşları ve sandık görevlilerini, "her birinizden, yaşanabilecek olumsuzlukları telefonlarınızın kameralarıyla kayıt altına almanızı istiyorum. Olası provokasyonlara karşı da tedbirli olmak, bu seçimin omuzlarınıza yüklediği sorumluluklardan biridir" diyerek uyardı.

"Aldığınız önlemler yeterli mi" sorumuza ise Mansur Yavaş şu cevabı verdi;

"(Ankara kaybediliyor) diye dört bir koldan iftiraya sarılanlara karşı sandıklara sahip çıkacağız. Gerekirse 3-4 gün uyumayacağız, irademizi sandığa yansıtıp, oylarımızı hem takip edeceğiz, hem de koruyacağız. Tekrar altını çiziyorum: oylarımızı asla çaldırmayacağız. Kazanacağız ve Ankara'dan kirli siyaseti uzaklaştırıp, bu şehre hak ettiği bereket ve huzuru getireceğiz. 31 mart, ne başkasının hakkını yiyeceğiz, ne de hakkımızı yedireceğiz. Adalet için örnek olacağız, hukuku koruyacağız. Millet iradesinin üzerine gölge düşürülmesine izin vermeyeceğiz. Namusumuza emanet edilen Ankaralıların oylarını asla heba ettirmeyeceğiz.

Ankaralılar emin olsun, bir tek oyun boşa gitmemesi için hep birlikte insanüstü mücadele vereceğiz.

Hukuksuzluğa, adaletsizliğe, hileye sığınan hiç bir gücün, millet iradesini gasp etmesine göz yummayacağız "