TRT'nin satılacağını söylemek hesapsız, kitapsız popülizmdir.

Feriştahı gelse TRT'yi satamaz/satmaz!

Devletin dünyayla ve vatandaşlarıyla iletişimini kesmek, akıl dışı bir hamle olur.

Bir de TRT'nin satışını sadece mali konular üzerinden yorumlayanlar var. TRT, "para" olgusunun çok ötesinde bir misyonun sahibidir.

Bir devlet için yargı ve güvenlik unsurları ne kadar vazgeçilmez ise iletişim enstrümanı da o denli gerekli bir kurumdur.

Şu anda hassasiyetle yönetilmediği ortada. TRT'nin ciddi oranda rehabilite edilmesi gereklidir ancak özelleştirilmesi bambaşka bir konudur.

8 bin 500 personelinin neredeyse yarısı Anadolu Ajansı üzerinden sigortalanan, ortalama tek personelin aylık maliyeti 8 bin liranın üzerinde olan TRT verimli hale elbette ki getirilebilir ancak kime göre "verimli" hale getirilecek onu tartışmak gerekir. İktidara yakın kaynaklar için TRT zaten son derece "verimli" bir haldedir.

Meral Akşener TRT'yi satacağını ve parasını vatandaşlara dağıtacağını ısrarla söyledi.

Vatandaşa para dağıtılmasını destekleriz ancak TRT'nin satılmasına karşıyız.

TRT'yi adam gibi yönetin... Satıp millete parasını bir kez dağıtacağınıza, kazancına milleti ortak edin! Yıllarca elektrik faturalarına TRT payı eklendi. Bunun tam tersini yapın. TRT'den elde edeceğiniz gelirle, bu kez vatandaşın elektrik faturasını ödeyin.

Meral Akşener bu zamana kadar kamu kurumlarının özel sektöre satılmasına karşı çıkıyordu. Ancak TRT olunca iş değişti; neden?

Nedeni şu: Akşener, seçim döneminde TRT'den eşit ve adil bir karşılık görmedi. Toplantılarına ekip gelmesine rağmen haberleri ısrarla yayınlanmadı. Bu da Akşener'de öfke patlamasına neden oldu. Meral Akşener TRT'nin satılacağını söylerken herhangi bir bilgi, belge ve program dahilinde konuşmadı. Kızgınlık ve sinirle popülist bir yaklaşım sergiledi. O da TRT ekranlarında iktidar kadar yer bulsaydı, satıştan söz etmezdi.

Çok ciddi bir revizyondan geçirilmesi gereken TRT'yi kimse satamaz/satmaz! Tıpkı her siyasi partinin seçim öncesi, "YÖK'ü kapatacağız" demesi ve iktidara geldikten sonra da bu sözünü unutması gibi...