CiddiGazete- Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerine art arda tepkiler gelmeye devam ediyor. Verilerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığına yönelik tartışmalar sürerken Birleşik Kamu-İş Sendikasından TÜİK'e tepki geldi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan yazılı açıklama da "TÜİK yöneticileri AKP Genel Merkezi'nde kapalı kapılar ardına açıkladığı enflasyon oranları tarihe kara bir leke olarak geçecektir" ifadelerini kullanarak Eylül ayına ilişkin açıklanan yıllık enflasyon verilerinin yüzde 83,45 olarak açıklanmasına tepki gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'na güvenin azaldığı vurgusu yapılan açıklamada, "AKP iktidarının yüksek enflasyon oranlarını düşürme vaadiyle seçim kazanmasının üzerinden geçen 20 yılda Türkiye hiçbir şey kazanamamış, hatta başladıkları noktadan oldukça geriye gitmiştir" denilerek, açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

"HALKIN ENFLASYONU YÜZDE 179,3"

Öte yandan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, kendi Ar-Ge birimi tarafından yapılan çalışmada yıllık enflasyon oranını yüzde 179,3 olarak hesapladıklarını açıkladı. TÜİK'in enflasyon oranına ilişkin ise "Halkın cebinden para çalma operasyonudur" dedi.

MEYVE FİYATLARI YÜZDE 215,5 YÜKSELDİ

Kamu-Ar verilerine göre en fazla yıllık artış yüzde 215,5 ile meyvede olurken, ekmek, pirinç ve bulgur yüzde 173,5 süt ve süt ürünleri yüzde 146,9 et-balık ise yıllık 103,6 zamlandı. Birleşik Kamu-İş kendi rakamlarına kıyasla TÜİK'in verilerini, "Çarşı-pazar enflasyonu değil AKP iktidarı ve AKP iktidarının kurumuna dönüşmüş olan TÜİK'in hayalinden başka bir şey değildir" şeklinde değerlendirdi.

"TARİHE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEKTİR"

İki ay sonra maaşlara yansıtılacak enflasyon oranlarının TÜİK verilerine göre yapılacağı dile getirilen açıklamanın devamında; "Defalarca dile getirdiğimiz üzere TÜİK'in Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının yararına çalışması gereken bir kurum olduğunu hatırlaması gerekmektedir. TÜİK yöneticileri AKP Genel Merkezi'nde kapalı kapılar ardına açıkladığı enflasyon oranları tarihe kara bir leke olarak geçecektir" denildi.