Artık hiçbir şey görülemeyecek kadar derinliklerde, sezilemeyecek kadar uzaklarda değil. Türk Devletinin başı belada ve Trump koltuğundan edildiği an bu bela üzerimize sağanak gibi yağacak.

Şüphesiz ben bir devlet fetişisti değilim. Önceliğim her zaman millet. Ancak Hepimiz biliyoruz ki devlet yara aldığında, millet can vermeye başlıyor.

Devletsizliğin ne demek olduğunu Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, Yemen'de gördük. İnsanlar birbirlerini boğazladı. Her bir ülkenin içinden onlarca grup çıktık ve devletin olmadığı bir ortamda birbirlerini boğazladılar. Saddam asıldı ne oldu? Tam 1,5 milyon Müslüman can verdi. Coniler yüzbinlerce Müslüman kadına tecavüz etti. Libya'da Kaddafi öldürüldü. Ne oldu? Libya'da milyonlarca ölüm gerçekleşti ve Libya parçalandı. Sonuç itibariyle devletin güçten düşmesinin ve milletin emperyalizme karşı korumasız kalmasının sonuçlarını bütün dünya izledik. Bugün ne Kaddafi'yi öldüren Libyalılar, ne Saddam'ı asan Iraklılar mutlu ve huzurlu.

Geçmişten arınarak şunu görmemiz gerekiyor: Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi böldürmeyeceğini belli etti. Eğer Erdoğan eski politikalarını sürdürseydi, bugün ne Babacan ne Davutoğlu parti kurarlardı. Dikkat edin, bizim Erdoğan'a muhalif olma sebebimiz olan kim varsa bu yeni partilerde kurucular listesine girmiş.

Bugün baktığımız da dün kızdığımız bazı şeylerin bugün hayırlı olduğunu görüyoruz. Kızarken nasıl açıkça söylediysek, bugün ortaya çıkan tabloda da bunu açıkça belirtiyorum. Karşısında oluşan güç odaklarına baktığımız da Cumhur İttifakı daha bir anlamlı gözüküyor. Özellikle devletin bekası konusunda ihtiyaç hasıl olduğu çok açık.

Çok sevilen ve hemen her sözü sürekli paylaşılan Mustafa Çalık'ın "Cumhur ittifakı Türkiye'nin gelecek yüz yılını kurtarmıştır" tespitini de buradan hatırlatmak isterim. Zira bu sözü görmezden gelindi. Yok sayıldı.

Sonuç olarak biliyoruz ki Tayyip Erdoğan bir insandır, ancak emperyalizm bir fikirdir. Yani Erdoğan gün gelir gider ancak emperyalizm başka suretlerde hep karşımıza çıkacaktır.

Ben, bugün yoğunlaşan saldırılar ve Türkiye'nin beka mücadelesinde şüphesiz Cumhur İttifakı'nın yanında yer almanın memleketin hayrına olduğunu düşünüyorum.

Bu düşüncemi de somutlaştırmak taraftarıyım zira biliyorum ki başka Türkiye yok.