CiddiGazete- UEFA Ülke Katsayı Sıralaması'nda Türkiye, Avrupa'daki temsilcilerimizin oynadığı maçların ardından sıralamada bir basamak yükseldi. Avrupa Ligi'nde Trabzonspor, Kızılyıldız'ı 2-1 mağlup ederek 400 puan alırken Fenerbahçe , deplasmanda Rennes ile 2-2 berabere kaldı ve 200 puan kazandırdı. Konferans Ligi'nde de Başakşehir, Fiorentina'yı 3-0'la geçerek tıpkı Trabzonspor gibi Türkiye'ye 400 puan katkı yaptı. Kupa 3'teki diğer takımımız Sivasspor ise Cluj deplasmanından galibiyetle dönerek hanemize 400 puan yazdırdı.

Türkiye, Avrupa'da üç galibiyet, bir beraberlikle bin 400 puan elde ederek, bu hafta Belçika ile birlikte en çok puan toplayan ülke oldu. Bu sonuç ile bir basamak yükselerek, Yunanistan'ı geçtik ve 19. sıraya çıktık.

UEFA ülke puanı sıralamasında Danimarka, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve Yunanistan gibi ülkeler ile yarış halinde olan Türkiye geçen sezonu, katılan takım sayısını bir takım azaltan, 15. sıranın altında kalarak 20. sırada tamamladı.

5 YERİNE 4 TAKIM GİDECEK

UEFA ülke puanında 15. sırada yer alan ülke, 2 takımı Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme ile gönderebilecek. Diğer üç takım ise 1'i Avrupa Ligi'ne 2'si ise Konferans Ligi'ne gidecek. İlk 15'in altında kalan Türkiye, gelecek sezon beş takım yerine dört takım ile Avrupa'ya gidecek. Üç takım Konferans Ligi'ne giderken, Şampiyon olan takım ise Şampiyonlar Ligi'nde dört eleme oynayacak.

EN FAZLA KATKI BAŞAKŞEHİR'DEN

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, bu sezon UEFA organizasyonlarında mücadele eden Türk takımları içerisinde UEFA Ülke Puanı'na en yüksek katkıyı veren ekip oldu. Turuncu- lacivertli takım, 9.0 katkı puanıyla zirvede yer aldı. Başakşehir'i 7.0 ile Fenerbahçe, 3.0 ile Sivasspor takip etti. Trabzonspor ve Konyaspor 2.5 puanlık katkı verdi.