CiddiGazete- Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sona erdi. Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı sonrasında ise herhangi bir asgari ücret rakamı açıklanmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre, üçüncü toplantının ardından asgari ücret zammının karara bağlanması bekleniyor.

"TEKLİFİMİZ 9 BİN TL"

Toplantı sonrası açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Bizim teklifimiz 9 bin TL. Altında teklif gelirse masaya oturmayacağız" dedi.

"BU MESELENİN İÇİNDE OLMAYIZ"

Atalay, "20 gündür süren bir süreç, arkadaşlar üçüncü toplantıyı yaptılar. Beni de buraya çağırdılar. Türk-İş 40 senedir bir araştırma yapıyor. Ayın birinde Türk-İş'in açlık sınırı 7 bin 785 TL, yoksulluk sınırı 10 bin TL. Böyle bir ifade kullanmıştık, bu ifade üzerinden 20 gündür Türk-İş'in teklifi 7 bin 785 TL dendi. Bizim bu zamana kadar hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Bey'e, komisyona söyledim. Türk-İş'in resmi teklifi 9 bin TL'dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür imzalarız, vermezlerse bu meselenin içinde olmayız" ifadelerini kullandı.