CiddiGazete- Ünlü ressam İmren Erşen’in bağışlarıyla oluşturulan İmren Erşen Oya Müzesi, Türk sinemasının yaşayan efsaneleri usta sanatçılar Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın da katıldığı törenle Eskişehir’in Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde açıldı.

5 bin parçadan oluşan, eşsiz oya örnekleri, yazmalar başta olmak üzere Anadolu kültürünün somut örneklerinin bulunduğu müze, bugün (4 Haziran) itibariyle pazartesi günü hariç haftanın 6 günü ziyaret edilebilecek.

Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak kabul edilen “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminde başrolleri Ahmet Mekin ile paylaşan Türkan Şoray ve Kadir İnanır, açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

'60 SENELİK BİR EMEK'

Karar gazetesinin aktardığına göre, açılışa Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in daveti üzerine geldiklerini ifade eden Türkan Şoray, “Başkanımızın daveti üzerine geldik. Ben çok etkilendim. Hocamızın müthiş bir emeği var. 60 senelik bir emek, düşünebiliyor musunuz? 60 sene Anadolu’yu köy köy dolaşmış, bu yemenileri toplamış. Bu yemenilerde acı var, gözyaşı var. Kullanılmış yemeniler. Müthiş bir hayat var. Hepsi ayrı bir hayat. Onun için İmren Hoca’yı kutluyorum. Ben çok etkilendim” dedi.

'SAYGI DUYMAMAK ELDE DEĞİL'

Kadir İnanır da, “Eskişehir’in kültürel ve sosyal gelişimini bütün Türkiye biliyor. Yerinde görüp, aradan geçen zaman içinde farkı net yakalamanın heyecanı bir başka. Tarifi yok. Üstüne böyle yoğun emek verilip ülkenin tarihine imza atmış bir el işleme sanatının müzesini açmak ve böyle duyguları yaşamanın heyecanı daha fazla. Bu emeğe ve güzel hizmete saygı duymamak elde değil. Eskişehir halkının, şehrine nasıl sahip çıktığını da gözlemliyorum” diye konuştu.