CiddiGazete- Suriye’nin İdlib kentinde gerilim artıyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İdlib’de 2 Türk askeri şehit olduğu 5 askerin de yaralandığı belirtildi. Gelen haberlerle İdlib'te TSK'nın şehit sayısı 15 oldu.

Sputnik International ise şehit haberlerinden kısa bir süre önce Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nden son dakika olarak aktardığı haberde, Türkiye’nin desteklediği silahlı grupların Rus Su-24 uçakları tarafından vurulduğunu belirtmişti.

Aynı haberde, Bloomberg’den Selcan Hacaoğlu’nun “Türkiye İdlib’de Rusya’yı caydırmak için ABD’den Patriot istedi” haberine yer verilmesi ise dikkat çekti.

"ABD HENÜZ CEVAP VERMEDİ"

Bloomberg’in haberinde, Ankara'dan bir üst düzey yetkiliye göre Türkiye, talebini geçen hafta bildirdiği Suriye ordusunun Rusya hava desteğiyle yapacağı potansiyel saldırıları durdurmak için ABD'den Patriot hava savunma sistemi talep ettiği ifade edildi.

Bloomberg'in Ankara'daki üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Ankara, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'e Patriot talebini geçen hafta iletti. ABD'nin bu talebe henüz cevap vermediği bildirildi.