CiddiGazete- Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine onay vermek için şart koştuğu teröristlerin iadesine ilişkin görüşmeler kapsamında Türkiye Adalet Bakanlığı ile İsveç Adalet Bakanlığı heyetleri Ankara'da bir araya geldi. Adalet Bakanlığı heyetine Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek'in başkanlık ettiği toplantı yedi saat sürdü.

Toplantıda Adalet Bakanlığı İsveç'ten iadesi talep edilen PKK ve FETÖ terör örgütü mensuplarına ilişkin iade dosyalarını gündeme getirerek, terör örgütü mensuplarının Türkiye'ye iade edilmesini talep etti.

Türkiye'nin İsveç'ten derdest iade talepleri arasında FETÖ üyesi olması iddiasıyla iadesi istenen Harun Tokak, Yılmaz Aytan, Murat Çetiner, Alperen Melikhan Doğan, Bülent Keneş, Orhen Er ve Harun Ayvaz yer aldı. Türkiye, iade talepleri daha önce rededilen PKK terör örgütü mensubu olan isimler hakkındaki taleplerini de yeniden gündeme getirdi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, 16 Mayıs'ta NATO üyeliğine başvuru konusunda resmi karar aldıklarını açıklamış, bu kararı ülkenin güvenliğini ve çıkarlarını korumak için ana muhalefet partisiyle aldıkları ortak bir karar olduğunu söylemişti. Söz konusu kararın ardından Erdoğan, NATO'ya üyelik başvurusu yapmaya karar veren İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerine teröre destek verdikleri sürece "evet" demeyeceklerini açıklamıştı.

Adalet Bakanlığı tarafından İsveç'ten iadesi istenen terör örgütü mensupları şunlar:

FETÖ

Yılmaz Aytan

Orhan Er

Bülent Keneş

Murat Çetiner

Alperen Melikhan Doğan

Levent Kenez

Faruk Özacar

Ramazan Faruk Güzel

Harun Tokak

Sami Yavuz

Harun Ayvaz

PKK

Aysen Alhan

Ragıp Zarakolu

Ahmet Çeliker

Mehmet Sıraç Bilgin

Ömer Kızıl

Aziz Turan

Mehmet Milli

Abdurrahim Peker

Abdulkadir Ablay

Emine Genç

Halef Tak

DEVRİMCİ HALKIN BİRLİĞİ

Muhammed Hanifi Battı

Sakine Berkpınar

TKP/ML-TİKKO

Musa Doğan

Mustafa Candan

DHKP-C

Serkan Meriç