Suriye’nin İdlib kentinde, rejim unsurlarının düzenlediği hain hava saldırısında, 34 kahraman askerimiz şehit oldu. Birçok askerimiz de yaralandı. Şehit düşen Mehmetçiklerimiz, memleketlerinde toprağa veriliyor.

Hain saldırıda kaybettiğimiz şehitlerimizden komando uzman çavuş Tolga Cansın Yılmaz'ın arkasında, yürek burkan paylaşımları kaldı. Ulu Önder Atatürk'ün fotoğrafını paylaşan Yılmaz, “Açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içenlerdeniz paşam” diye yazdı. ‘'Garip gurebanın çocukları'' paylaşımı ise göz yaşarttı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İdlib'de rejim unsurlarının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik saldırısında şehit düşen askerler için taziyede bulundu bulundu bulunmasına da spor camiası yeterince saygılı mı?..

Türkiye’nin yüreğine kor gibi düşen acı haberlerin ardından şehit olan mehmetçiklerimiz için yas ilan edilip edilmeyeceği merak edildi. Kamuoyunda yas ilan edilmesi beklentisi var.  Buna rağmen ülkemizin yüzde ellisinden fazlasını temsil eden federasyonlarımız da duyarlı olamazlar mıydı?

Superbike Şampiyonası'nın sezon açılışı etabını ilk sırada tamamlayan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, başarısını kutlayamadı, bu onurlu davranışından kendisini tebrik ediyorum.

Short Track Federasyon Kupası yarışları başladı, Karate federasyonunda milli karateciler Salzburg'da tatamiye çıkıyor. Türkiye Cimnastik Şampiyonası başladı. Judo Federasyonu Ümitler Avrupa Judo Kupası, Antalya Kemer’de yapılıyor. Türkiye Kick Boks Federasyonu, Türkiye Taekwondo Federasyonu, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor ve futbol dahil Türkiye'de hemen hemen bütün dallarda müsabakalara ara verilmedi.

BU YAPTIĞIMIZ İKİYÜZLÜLÜK!

Ben inanıyorum ki Türkiye'de yaşayan, bu toprağı, bayrağı seven, inançlarına bağlı herkes şehitlerimize  üzülüyor ve kahroluyor. Hiç değilse bu günlerde duyarlı olmak gerekmez mi?..

Siyasilerin aldıkları kararları yargılamadan ve doğru veya yanlışlarını bir kenara bırakarak spor camiası bir araya gelebilmeli idi. Hepsi özerk olan ve kendi kararlarında özgür olan bu federasyonların başkanları bir araya gelerek duruş sergilemeleri gerekmez miydi? Sosyal medyadan sadece taziye mesajları -ki çoğu da birbirlerinden kopyala yapıştır metodu ile- yayınlamakla olmalı mı idi?..

Beşiktaş'ta Mehmet Umut Nayir, Alanyaspor'la Süper Lig'in 24. haftasında oynanan maçın öncesinde yaptığı açıklamada şu anda müsabakaya çıkmanın kendileri için zor olduğunu belirterek "İnsanın doğasında ikiyüzlülük, riyakarlık var. Belki de bu yaptığımız ikiyüzlülük" dedi.

“Bir yandan da suçlu hissediyoruz, insanlar orada can verirken, biz burada maçlara çıkıyoruz. Biraz acıları içselleştirebilsek, belki bu kadar acı olmayacak” ifadelerini kullandı. Haksız mı?..

 ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR

Tarifi zor, çok acı. Ateş düştüğü yeri yakarken, daha duyarlı olmamız bizim millet geleneğimizdir...

Bu evlatlar hepimizin. Bütün Türk milletinin yüreğine ateş düştü...

Herkesin, toplumun bütün kesimlerinin daha duyarlı olması dileğiyle;

Devletimizin, ülkemizin, analarımızın, babalarımızın, Türk askerinin başı sağ olsun...