Ankara ve Erbil yönetimlerinin 9 yıl önce Kerkük-Ceyhan petrol boru hattından petrol sevkiyatı için yaptığı anlaşma Bağdat yönetiminin tepkisini çekti. Irak, Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yetkisiz olduğunu ve petrol sevkiyatı yapamayacağını öne sürerek uluslararası yargıya gitti.

Irak Petrol Bakanlığı'nın Türkiye aleyhine açtığı ve 30 milyar dolardan fazla tazminat istediği dava karara bağlandı. Mahkeme, Türkiye'nin 2014-2018 arasını kapsayan 4 yıllık dönem için Irak'a 1.4 milyar dolar tazminat ödemesine karar verdi. 2018 sonrasını kapsayan dönem için dava görülmeye devam ediliyor. Bakalım oradan ne kadar tazminat çıkacak?..

✯✯✯

Türkiye Suriye'de kurulmak istenen PKK devletinin tehditi altında iken Irak'taki Barzani Kürt yönetiminden petrol alması akıl tutulmasıdır. Camdan köşkü olan komşusunun penceresine taş atmaz!..

✯✯✯

İyi Parti MYK Üyesi Rıdvan Uz tivit atmış:

"Sormam gereken şu: Yavuz Ağıralioğlu hatırlarsın sanırım: Divanda senin de olduğun ortamda altılı masaya tekrar dönülmemesi konusunda ben görüş bildirirken, sen masaya dönülmesi konusunda EL KALDIRAN'dın şimdi ne oldu?"

Rıdvan Uz'un Yavuz konusunda verdiği bilgi de çok ilginç; Yavuz'un "6'lı masaya dönülmesi" konusunda el kaldırması ile bu masayı İyi Parti için "Pusu kuran masa" ilan etmesi arasında sadece bir hafta var.

Sakın ha Yavuz'un istifasını yorumlarken "Kılıçdaroğlu, HDP, ülkücü duruş, davaya sahip çıkmak" sözlerini kullanmayın.

✯✯✯

İslamcılar parayı bulduktan sonra Arapça ve Farsça sözcükleri milliyetçilere bırakıp sınıf atladılar; artık içinde İngilizce sözcük geçmeyen cümle kurmuyorlar.

Bu yüzden, son aylarda birçok İngilizce sözcüğün kullanım oranı tavan yaptı:

Lokasyon, defacto, heteredoks, kompakt, lansman, stabil, konsalide etmek, kokteyl, varyasyon, jenerasyon, perspektif, sipesiyal, aksiyon...

ÖZGÜR BİREY VE ÖZGÜR SEÇMENİN ÖNEMİ

Batı medeniyeti özgür bireylerin medeniyetidir. Teknolojık gelişmeyi ve buluşları da özgür bireylerin atak ruhu sağlamıştır.

Batı demokrasileri özgür seçmenlerin tercihleri üstünde gelişmiştir. Ne kanunlarında, ne parti tüzüklerinde siyaset ağaları çıkartacak maddelere rastlanır.

Türkiye'de demokrasi göstermelik olarak vardır. Siyaset ağaları Meclis'e girecek isimleri seçer, kapıkulu delegeler de ağaları bir kereliğe seçerler. Ondan sonra siyasi yasalar ve parti tüzükleri onları ölünceye kadar "ağa" olarak tutar.

Ülkemizde toprak derebeyliğine dayanan "Toprak ağalığı" yıkıldı ama siyasi derebeylik / feodalite hortladı. Seçmen de gönüllü kapıkulu zaten... Kapıkulları da her seçimde kendi feodal yapısına oy vermek zorunda.

Özgür bireylerden / seçmenlerden oluşan katılımcı demokrasi kurulmadığı sürece Türkiye emperyal oyunların arenası olarak kalacaktır. Türkiye'de seçim yasaları sık sık değişir ama Siyasi Partiler Yasası asla değişmez çünkü sömürgeci güçler izin vermez. Niye vermez?.. Marabaların hepsini kontrol altına almak zordur; siyaset ağalarını elde ettin mi onlar da sömürü düzenine hizmet etmeye başlarlar.