CiddiGazete- Geçtiğimiz yıl İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın bir vatandaşa ettiği küfür, kamuoyunun gündemine oturmuştu. "Senin bacını s..rim" diyerek küfreden Türkkan, tepkilerin ardınan grup başkan vekilliği görevinden istifa etmişti.

skandal 2

Lütfü Türkkan, küfürleşme olayının ardından şahsın AKP'liler tarafından VIP protokolüyle Ankara'ya getirildiğini ve havalimanında karşılandığında yaşadığı sevinci gösteren fotoğrafları da paylaştı.

AYRINTILAR AÇIKLADI

Lütfü Türkkan, FOX TV'de katıldığı programda "küfür" olayına karışan şahısla ilgili açıklamalarda bulundu.

"HALA ÇOK ÜZGÜNÜM"

"Küfrü savunmak mümkün değil. Kızmış olabilirim" diyen Türkkan, "O anda beraber yürüdüğüm o şahsın ifade ettiği o galiz küfürlere rağmen benim böyle bir şey söylememem gerekiyordu. İlk o gece de Türk milletinden ve kadınlardan özür diledim. Bunda da özür dilemekte hiçbir beis görmedim. Hala üzgünüm o konuda. Böyle bir şey yapmamalıydım. Bu benim özeleştirim. Siyasi sorumluluğumu da yerine getirdim. Grup Başkanvekilliği görevimi o gün bıraktım. Bu meselenin üzerinde beni linç etmeye kalkan iktidarın şehitlik müessesesini bu kadar istismar ederek, siyasete bu kadar alet ederek üzerinde tepinmesi ayrıca bir ahlaksızlık. Sebebini söylemek istiyorum size. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten her gün bir veya iki tane şehit haberi duyuyoruz. Bu konuda da çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

"PROVOKE ETMESİ İÇİN İZMİR'DEN GETİRİLMİŞ"

Tartıştığı kişinin provokasyon için İzmir'den özel olarak getirildiğini öne süren Türkkan, şu ifadeleri kullandı:

"5 Kasım 2021 tarihi. Biz, genel başkanımızla Bingöl'e gittik. Bir şahıs var. Sosyal medya üzerinden ciddi anlamda hakaret değil, küfreden, cinsel fantezilerini bir başkasının üzerinden deneyerek genel başkana uygulayan böyle garip garip ifadeler kullanan bir şahıs kalkıp orada tekrar bağırmaya başladı. Bu daha önce de ceza almış zaten. Hakaretten dolayı. Bu şehit yakını dediğiniz adam sosyal medyada da bol bol çıktı. Porno sitelerinde dolaşan, farklı tercihleri olan bir arkadaş. Ben bunu tanımam. O gün de ilk defa görüyorum. Giderken bu küfretmeye devam etti. Mesele orada kapandı ben de geldim özür diledim.

"HADİSE TAMAMEN PROVOKASYON ZİNCİRİ"

Ertesi gün bir şeyler öğreniyorum; bu şahıs, İzmir'den özel olarak oraya getirilmiş. Bu mesele sadece provoke edilmek üzere getirilmiş. Provoke ettikten sonra da tekrar ertesi gün VIP'den Ankara'ya getiriliyor. İçişleri Bakanlığı görevlileri tarafından karşılanıyor. Ankara VIP'e de İçişleri Bakanlığı misafiri olarak getiriliyor. Kaldı ki bu şehit yakını dedikleri arkadaşın, şehit diye bahsedilen kişinin de şehit olup olmadığı belli değil. Polis değil, koruyucu değil, bu asker değil. 14 yaşında bir çocuk mayına basmış, vefat etmiş. Yıl 97, aradan geçmiş 25 sene. Zaten olayın öznesi de şehit yakını değil, öyle bir vasfı yok. O bir provokatör. Bu provokatörün avukatı kim? Burhan Özkaya. Burhan Özkaya kim? Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nın yeğeni. Hadise tamamen bir provokasyon zinciri.

"ŞEHİTLİĞİ BELLİ DEĞİL"

Kaldı ki bu şehit yakını diye bahsedilen arkadaşın şehitliği belli değil. Polis mi, asker mi, korucu mu belli değil. 14 yaşında bir çocuk mayına basmış vefat etmiş. Aradan geçmiş 25 sene. Peki şehitse neden bir şehit mezarı yapma gereği duymadınız. Mayına basmış vefat etmiş. Mayına basmış. Nereye gittiğini bilmiyoruz. Başka bir maksatla başka bir yere de gitmiş olabilir. O konuda fikir beyan etmek istemiyorum. Zaten olayın özeti de bir komplo. Bu tamamen Saray’ın İYİ Parti üzerindeki komplolarının bir parçası. Zincirin bir parçası. Bizim bu konuyla ilgili bütün hassasiyetlerimiz devam ediyor. Bu komploların devam edeceğini düşünüyoruz. Bu komplo ile beraber iktidar bunu bir fırsat bilip bir itibar suikastine başladı.

İşlerimle alakalı, iş hayatımla alakalı mütecaviz girişimlerde bulundular. Hiç kimseye yapmadıkları bir çok girişime muhatap oluyorum. Bir sanayici olarak yıllık 100 milyon doların üzerinde ihracat yapan bir fabrikayı işlevsiz hale getirdiler. Bunların bir sebebi var. 'Lütfü Türkkan sen çok konuşuyorsun.' Buradan da söylüyorum. Bir dakika susarsam, bir tane geri adım atarsam namerdim. Bizim dokunulmazlığımızı millet veriyor. Orada Ali Özkaya'nın başkanlığını yaptığı o heyetin benim dokunulmazlığımla ilgili yazacağı rapor hiç umurumda değil.

Saraya boyun eğenlere itirazımız var. Sarayın kapı kulları var. Bunlar sadece kişiler değil. Bizim demokrasi yolculuğumuz var. Ben kurumlardan bahsediyorum. Basındalar. İş hayatında varlar. Sivil toplum kuruluşları da var. Yani biz bu demokrasi yolunda mücadelemizi yürütürken, bu faktörlerden provokasyonlardan haberdarız, devam edeceğinden haberdarız. Bilsinler ki; biz yolculuğumuza devam edeceğiz."