CiddiGazete- UEFA'nın coronavirüs salgını nedeniyle ertelenen karşılaşmaları masaya yatırdığı yönetim kurulu toplantısı sona erdi.

Toplantıda, normal şartlarda İstanbul'un ev sahibi olduğu 2019-2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin tarihi, formatı ve İstanbul'da oynanıp oynanmayacağına dair nihai karar verildi.

Son günlerde dünya medyasında Şampiyonlar Ligi finali için Portekiz ismi öne çıkmış, finalin Lizbon'da oynanacağı yönünde haberler ortaya atılmıştı.

Tüm bu sorular cevap bulurken, toplantı sonrası alınan kararları UEFA Başkanı Alexander Ceferin ve Giorgio Marchetti UEFA'nın resmi internet sitesinden canlı olarak açıkladı.

Verilen karar neticesinde; Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finaller, yarı finaller ve finalin 12-23 Ağustos'ta Lizbon'daki sekizli finalde düzenleneceğini açıkladı.

Yapılan açıklamada İstanbul finali içinse "İstanbul finaline bakacak olursak 2021 Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da seyircili olacak. Sonraki final için ise karar henüz vermedik" denildi.

Bugün gerçekleştirilen ilk gün toplantısında Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ve UEFA Gençlik Ligi organizasyonları masaya yatırılırken. İkinci toplantıda gelecek yıla ertelenen EURO 2020'ye ilişkin konular, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri, kulüp lisans ve Finansal Fair-Play kuralları konuşulacak.