Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’da Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliğinin iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “94’ten itibaren ulaşım, çevre, trafik ve şehir içi taşımacılık konusunda İstanbul’da nasıl büyük bir dönüşüm gerçekleştirmişsek aynı şekilde ülkemizin 81 vilayetinde de çok ciddi hamleler yaptık, şehir içi, şehirler arası ayrımı yapmadan. Bize oy versin, vermesin hiçbir insanımızı dışlamadık” dedi.

Erdoğan, “İçeriden ve dışarıdan gelen saldırılara boyun eğseydik, merhum Menderes’in akıbetine uğramaktan kendimizi asla kurtaramazdık” ifadesini kullandı.

“Bizim yalanla, dolanla, aldatmayla, iftirayla işimiz olmaz.” diyen Erdoğan, “Bazıları ince ince yalanlar söyleyip duruyor. Bu iş çıraklık işi değil, bu iş ustalık işi, ustalık. Öyle kolay gelmedik buraya. Biz icraatlarımızla konuşuruz” ifadesini kullandı.

Erdoğan açıklamasında, “Artık her ay yolculardan tahsil ettiğiniz hasılatınızın yüzde 1,5'ini KDV olarak ödemeyeceksiniz. Sizinle maliye arasında artık daha basit, daha kolay, daha ödenebilir bir vergi ödeme sistemi kurmuş olacağız” dedi.

“O İŞ BİTTİ”

Son zamanlarda gündemde olan ve taksicilerin protesto ettiği Uber konusuna da değinen Erdoğan, “Bir de bu Uber muber diye bir şey çıkmış. O iş bitti. Artık böyle bir şey yok” dedi. (AA)