CiddiGazete- Ülkücü camia bugün bir çınarını daha yitirdi. MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda Alparslan Türkeş ile birlikte yargılanan Mehmet Doğan (89), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Türkeş'in sürgüne gönderildiği Hindistan'dan 1963 yılında dönmesinden itibaren yanında olan Mehmet Doğan, MHP'nin Genel Muhasipliğini yaptı. 16. dönem Kayseri milletvekili olarak TBMM'ye de giren Doğan, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda 14 numaralı sanık olarak yargılandı.

Yaşlılığa bağlı genel rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir tedavi gören Mehmet Doğan'ın cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

ŞEVKET BÜLEND YAHNİCİ NE DEDİ?

Ülkücü camianın önemli isimlerinden Şevket Bülend Yahnici, Mehmet Doğan'ın vefatıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Kendisini tanıdığımda MHP, MHP değil CKMP idi.

Yüksel Caddesi ile Karanfil Sokak'ın kesiştiği köşedeki iki katlı, bahçesinde küçük bir havuz (Kıbrıs Adası şeklinde) olan kagir bina CKMP genel merkezi idi. Mehmet Doğan beyle tanıştığımızda 17-18 yaşlarındaydım. 1968'de ara seçimlerde, 1969'da Ankara ve civarı köylerde beraber propagandaya gitmiştik.

Yıllarca önce CKMP'de sonra da MHP'de genel muhasip olarak görev yaptı. Partinin alt katında oluşturduğu mekanda (MHP dükkanı diyebiliriz) rozet, bayrak, kitap, sair malzeme satışı konusu O'nun icadıdır. Arif Ümit Sengen ve Mahmut Akıllı yardımcılığında senelerce buranın geliri ile parti masrafı görüldü. Hasan Kozan'ı, Şahin Aga'yı, Papaz İhsan'ı, Hamdi Başçavuş'u, Kemal Demir'i Mehmet Doğan vesilesi ile hatırlamamak mümkün değil. Hepsine rahmet olsun.

12 Mart sonrasında da dostluğumuz, ahbablığımız hiç bozulmadan devam etti. İyi bir Müslüman, dost bir can, güzel bir insandı. Davaya, lidere ve arkadaşlara sadakati sonsuzdu. Milliyetçi Hareket tarihinde önemli hizmetleriyle yer almış, güzel izler bırakmıştır. Ailesine, dostlarına, camiaya sabır ve başsağlığı diliyoruz.