CiddiGazete- Büyük Kurultay, Yeni Orkun, Hergün gibi gazete ve dergilerde editörlük yapan ancak romanlarıyla tanınan 62 yaşındaki Şevket Adnan Şenel hayatını kaybetti.

Ramazan Bayramı'nın ikinci günü beyin kanaması geçiren ve yoğun bakıma alınan Şenel'in vefat haberini Yusufiye Derneği Başkanı Recep Küçükizsiz duyurdu. Küçükizsiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Şevket Adnan Şenel için şu ifadeleri kullandı:

- Devletimizin yaşamasını istedikleri için kızıl kurşunlara hedef olup can veren ülkücülerin devlet(!) tarafından darağacına çekildiği 12 Eylül'ü, öncesi ve sonrası ile en güzel anlatan birkaç romandan birini (Elma ve Bıçak) yazan Adnan Şenel bayramın ikinci günü geçirdiği beyin kanaması sonrasında kaldırıldığı hastanede bugün hayata gözlerini kapadı.

- 1980 Ankara'sının okullarını, sokaklarını, insanlarını, silahlı çatışmalarını, zindanlarını gerçeklikten kopmadan yalın bir dille anlatan Elma ve Bıçak'ın, "Bâkî kalan bu kubbede ona ait unutulmayacak hoş bir seda" olarak kalacağından eminim.

- Edebiyat ile uğraşan ülküdaşlarımızın sayısı -şairlerimiz müstesna- ne yazık ki, oldukça az. Roman, hikaye, tiyatro gibi eserler kaleme alanlar da tanınmadıkları gibi kitapları da pek bilinmiyor.

- Üretken bir yazar olan Adnan Şenel'in aklıma gelen eserleri: "Secdeden Sehpaya - Elma ve Bıçak", "Sinema/Sızlar İçimizde", "Mezardaki Göz", "Şafak Sözü", "Bir Umudun Uzun Yolculuğu - Hey hey Moro", "Ölümden Önce Aşk Vardı", "Selanik İçinde Sâla Okunur", "Kaçak Yürek"...

- İtikadımıza göre insan öldüğü zaman, her şey biter. Bundan sonra onu yaşatacak olan sadece yazdığı kitaplar, çocukları ve kaldığı sürece hayratlarıdır.

- Bu sebeple sevgili Adnan aramızdan çok vakitsiz ayrılsa da ben onu bahtiyar addediyorum. İnşallah kitapları ile yaşayacak...

- Ülküdaşımıza Allah rahmet ve merhamet etsin. Ruhu şad, kabri nur, mekanı cennet olsun. Kederli ailesine ve ülkücü camiaya başsağlığı diliyorum

ŞEVKET ADNAN ŞENEL KİMDİR?

Şevket Adnan Şenel, 1961 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Kastamonu Taşköprülü'dür. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü'nden mezun oldu.

Mezuniyetinin ardından kısa süreli kamu görevinde bulundu. Daha sonra basın-yayın sektörüne geçiş yaptı. Büyük Kurultay, Yeni Orkun, Hergün gibi gazete ve dergilerde editörlük yaptı.

Adnan Şenel eğitim, sinema, kültür sanat ve dış politika gibi konularda araştırma ve inceleme yazıları yayımladı.