Her yılbaşı umut dolu dilekler ile yeni yılı karşılıyoruz. Ancak gelin görün ki dileklerimizin gerçekleşmesi bir yana her yıl daha da kötüye gidiyoruz.

Biz yine de umut etmekten vazgeçmeyelim.

Çünkü umarım;

2019 yılında, 328 kadın, eş ve sevgili şiddeti yüzünden hayatını kaybetmez...

Umarım;

2019 yılında, müteahhitlerin para hırsı yüzünden ve yetkililerin sorumsuzlukları yüzünden can veren 34 vatandaşımızın nedeni olan tren kazaları olmaz.

Umarım;

2019 yılında, çocuklar cinsel istismara uğramaz,

Umarım;

2019 yılında, ülkemize misafir olarak gelip kalıcı hale gelen, Mehmetçik Suriye'de kara kışta nöbet tutarken Türkiye'de coşku ile kutlama yapan 4.5 milyon Suriyeli ülkelerine döner.

Umarım;

2019 yılında, kapanan akşam okullarına öğretmen ataması yapan Millî Eğitim Bakanlığı, ataması yapılmayan öğretmenlerin atamasını yapar.

Umarım;

2019 yılında, müteahhit firmaların TEFE, TÜFE'den kazandıkları faiz gelirleri engellenir, bu sayede hazineye kalan paradan Emeklilikte Yaşa Takılanların hakları verilir.

Umarım;

2019 yılında, İŞKUR'a kayıtlı 2 milyon 751 bin işsiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iş bulur.

Umarım;

2019 yılında, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar gibi ülkenin hafızası olan sanatçılarımıza karşı linç girişimi olmaz.

Umarım;

2019 yılında Cumhurbaşkanı, sadece düşüncesini belirtip, tespit yapan gazetecileri "ensesini patlatmak" ile tehdit etmez.

Umarım;

2019 yılında, siyasi menfaatleri gereği rakip siyasi partiler ötekileştirilmez.

Umarım;

2019 yılında, özelleştirme kapsamına alınan Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan fabrikalar özelleştirilmez.

Umarım;

2019 yılında, hiç bir masrafı olmamasına rağmen 94,5 milyon TL zarar eden İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait şirketler zarar etmez

Umarım;

2019 yılında Diyanet müftüleri, sınırlı imkânlar ile gazetecilik yapmaya çalışan Odatv gibi yayın organlarına katliam çağrısı yapmaz.

Umarım;

2019 yılında, Atatürk'e "terörist" diyen Fatih Tezcan gibi kifayetsizler ceza alır.

Umarım;

2019 yılında, Tarım Bakanı gazetecinin sorusuna "maskaralık" diye cevap vermez.

Umarım;

2019 yılında, Gazi Meclis olan TBMM'de Milletvekilleri ayaklarını masa üstüne atıp "emir erlerim" gibi görgüsüzce görüntüler vermez.

Umarım;

2019 yılında iç güçler, dış güçler diyerek mevcut ekonomik kriz geçiştirilmez ve üretim ekonomisine geçilir.

Umarım;

2019 yılında, kendilerini sanatçı diye adlandıran ünlüler çocuklarının ikbali, kendilerinin kumar borçları nedeni ile yağdanlık olmak için kendilerini komik durumlara düşürmezler.

Umarım;

2019 yılında, 2017 yılı Sayıştay raporları ile belgelenen "Yağma" ve "Talan" yargıya taşınır ve sorumlular cezasını alır.

Umarım;

2019 yılında, AKP yerel seçimlerde mutlak bir mağlubiyet yaşar, yaşar ki geçmiş dönemde yaşadığımız ne acı var ise şapkasını önüne koyar, önlem alır ve bir daha yaşamayız!!!

Umarım;

2019 yılında 16 yıldır yaşattırılan, yaşadığımız tüm kâbuslar son bulur.