CiddiGazete- Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte çok sayıda kişiye yönelik yürütülen "şike soruşturması" kapsamında göz altına alınan isimlerden biri de o dönem Eskişehirspor futbolcusu Ümit Karan (46) olmuştu. 3 Temmuz 2011'de gözaltına alınan Karan, 7 Temmuz'da tutuklanmıştı. Karan, 12 Aralık 2011 tarihine kadar tutuklu kaldı. Karan'ın tutuksuz yargılaması ise diğer sanıklarla birlikte İstanbul 13. Ağır Ceza'da yapıldı.

BERAAT KARARI ONANDI

Halktv'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; uzun süren yargılama sonrası mahkeme Karan'a beraat verdi. Dosyaya bakan Yargıtay 5. Ceza Dairesi de beraat kararını geçen yıl sonunda onadı. Onama kararı ile birlikte Karan, haksız yere gözaltına alınıp tutuklandığı gerekçesi ile harekete geçti.

Karan, avukatı aracılığı ile tazminat talepli dava açtı. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada talep edilen tazminat tutarı 30 milyon TL'yi buldu. Maliye Hazinesi'ne karşı görülecek davanın ilk duruşması ise önümüzdeki ayın ortasında yapılacak.

YILLIK KAZANCI 1.5 MİLYON LİRA

Şimdilerde Uşakspor'un teknik direktörü olarak görev yapan Karan'ın avukatı Şevket Çelik'in imzasını taşıyan dava dilekçesinde, "Davacının futbol kariyeri, haksız tutuklama ve yargılama nedeni ile bitti" denildi. Dava dilekçesinde, Karan'ın gözaltına alınıp tutuklandığı süreçte Eskişehirspor'da top koşturduğu hatırlatıldı. Dilekçeye göre Karan, 13 Temmuz 2009 ile 31 Mayıs 2012 arası dönem için Eskişehirspor Kulübü ile sözleşme imzaladı. Taraflar arasındaki sözleşmeye göre kulüp ilk yıl Karan'a 1.5 milyon lira ödedi. İkinci yıl 1 milyon 550 bin liralık gelir elde eden Karan 2011-12 sezonunda ise 1.6 milyon lira gelir elde edecekti.

SÖZLEŞME FESHEDİLDİ

Dava dilekçesine göre Karan tutuklandıktan bir ay kadar sonra sözleşmesi tek taraflı olarak Eskişehirspor tarafından feshedildi. Karan'ın tahliye edildikten sonra da yeni sözleşme yapamadığı bilgisine yer verilen dilekçede, "Müvekkil davacının milyonlarca lira gelir kaybına sebebiyet verildi" denildi. Karan'a yönelik tutuklama ve yargılamanın haksız olduğu savunulan dilekçede "Müvekkil 2011'den 2022'ye kadar devam eden 11 yılda haklarını elde edemedi" denildi. Dilekçede, Karan'ın devam eden yargılaması nedeni ile antrenörlük için gerekli kurslara da katılmasına izin verilmediği kaydedildi.