CiddiGazete- Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Avukat Ece Güner’in eski eşi CHP İstanbul Milletvekili, Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak sayesinde İyi Parti İstanbul Milletvekili adayı olduğunu öne sürdü.

Ümit Özdağ, Twitter hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Zafer Partiller, CHP'li Erdoğan Toprak, eşi Ece Güner Toprak'ı CHP’den milletvekili yapmak istemiş. Ancak CHP tüzüğü buna izin vermemiş. Bunun üzerine Akşener devreye girmiş: Erdoğan Toprak, CHP İstanbul 3. Bölge 2. Sıradan aday gösterilirken eşi Ece Güner Toprak ise İyi Parti İstanbul 2. Bölge 4. Sıradan aday gösterilmiş.

İYİ PARTİLİ SUKAS, CHP ADAYI

İYİ Parti bu ‘iyiliği’ karşılıksız yapmamış. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, CHP İstanbul 2. Bölge'den milletvekili adayı yapılmış. Akşener sık sık ‘Politikacı politikacının dostudur’ der. Ben ise ‘Politikacı politikacının rakibidir. Eğer politikacılar arasında dostluk varsa halka karşı kurulmuş çete söz konusudur’ derim.

'SİYASİ FOTOROMAN'

Sevgili Zafer Partililer, bu siyasi fotoromanı okuyunca hem hepinizi 1. Sıra adayı yapma imkanım olmadığı için çok üzüldüm çünkü siz bu siyasi fotoromandakiler gibi değil kahramanca mücadele ediyorsunuz hem sizin genel başkanınız olduğum için gurur duydum.

'DOLAR MİLYONERİ'

Sevgili İstanbullular İstanbul’da İYİ Parti listelerinden 4. Sırada eş kontenjanından giren dolar milyoneri Ece Güner Toprak’a mı oy vereceksiniz yoksa Zafer Partisi 5. Sıra adayı Erzincan/İliç’te siyanür ile ülkemizi zehirleyen altın madenine karşı mücadele eden gerçekten fakir bir yurtsever olan Sedat Cezayirlioğlu’na mı?”

'KADININ DA ADI VAR'

İyi Parti Milletvekili Adayı Av. Ece Güner, Ümit Özdağ’ın bu paylaşımına Twitter hesabından tepki gösterdi. Güner şu mesajı paylaştı:

“Sn. @umitozdag bu tweetinize çok üzüldüm. Sn. Erdoğan Toprak’la uzun süre önce boşandık. Eski eşim, tam tersine hiçbir zaman siyasete girmemi istemedi. İyi Parti’den tamamen Sn. Akşener’in teveccühü ile aday yapıldım. Kadının da ADI VAR: Ben kitaplarımla/fikirlerimle var oldum.”

'MAKUL BİR İZAHI YOK'

Ümit Özdağ ise Ece Güner’in bu mesajına yine Twitter hesabından şöyle cevap verdi:

“Ece Hanım siz analizlerinin bir bölümüne katılmamak ile birlikte takdir ettiğim bir akademisyensiniz. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in en güvendiği ve İBB’ye eşini Park Bahçeler A.Ş genel müdürü yaptığı Berna Sukas’ı CHP’den İstanbul 2. Bölge 9. Sıradan aday yaparken, sizin İYİ Parti İstanbul 2. Bölge 6. Sıradan aday olmanızın MAKUL bir izahı yok. Akşener neden kendi genel başkan yardımcısına yer bulamadığı listede size yer buldu? Sizi üzmek istemem ancak siyaseti ve Akşener’i iyi tanırım: Makul bir izahınız var ise dinlemek isterim.”