CiddiGazete- Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “tarihi bir çağrı yapacağını” belirterek parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 6’lı masanın genel başkanlarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanlığına aday göstermeleri çağrısında bulundu.

'SAHADA MANSUR BEY GÖRÜLÜYOR'

Mansur Yavaş’ın muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini yineleyen Özdağ,"Bizim aylar önce gördüğümüzü, altılı masanın diğer siyasetçileri de 'Sahada Mansur Bey görülüyor' diye masada ifade etmeye başladı. Günaydın, yeni mi uyandınız! 5 ayda gözünüz yavaş yavaş açıklamaya başladı. Bu göz açılması il başkanlarından genel başkanlarına sıçrasa ne güzel olacak" dedi.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİ

Özdağ, "Saraydan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne, vartandaşlığa alınmasını istenilen liste yollanırken, son gelişme de vatandaşlık işlerinin doğrudan saraydan yapılmaya başlandığı yönünde... Hedef, seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermekmiş. Bu, seçmen ithali yoluyla Türkiye'de milli iradenin tahrip edilmesidir. Türkçe bilmeyen seçmenle, Türkiye'nin milli iradesini temsil edemezsiniz" dedi.

RESMİ SIĞINMACI RAKAMLARI

Altılı masanın sığınmacı sayılarına ilişkin olarak resmi rakamları kabul etmesini eleştiren Özdağ, "Seçmen listelerinin nasıl manipüle edileceğine dair bir bilginin hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem Sayın Akşener'e ayrıntılı bir şekilde kıdemli bir politikacı ve eski bir bakan tarafından brifing şeklinde verildiğini biliyorum. Bu kişinin, ‘1,3 milyon kişiye vatandaşlık verdiler’ diye Kemal Bey'i ve Meral Hanım'ı uyardığını biliyorum. Buna rağmen susuyorsanız ve bu konuda 'Sorun yok' diye açıklama yapıyorsanız, kendi seçmeninizi aldatıyorsunuz demektir" diye konuştu.

Yaklaşık 1,5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verildiğini söyleyen Özdağ, "Vatandaşlık verilenlerin listesini Resmi Gazete'de yayımlayın, 200 bin çıkarsa özür dilemeye hazırım" ifadelerini kullandı. (T24)