CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında başlayan sığınmacı polemiği Türkiye siyasetine yeni bir boyut kazandırdı.

Süleyman Soylu, TGRT Haber'de katıldığı programda Türkiye'deki sığınmacıların tamamını göndereceği savıyla siyaset sahnesinde ön planda olan Ümit Özdağ'a ve MHP eski milletvekili Sinan Oğan'a yönelik ağır ifadeler kullandı.

Özdağ, yaptığı açıklamada Soylu'nun kendisine yönelik "Adam yerine koymam, hayvandan aşağı biridir" sözlerine tepki gösterdi. Ümit Özdağ, "Süleyman, ben yarın saat 11.00'de tek başıma ve silahsız İçişleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk milleti görecek" ifadeleriyle Soylu'ya meydan okudu.

Ancak Özdağ'ın yürüyüşü ve görüntü almak isteyen basın mensupları polis tarafından engellenirken, Zafer Partisi liderinin Süleyman Soylu'nun kumpas kurduğu ve iç karışıklık çıkartılacağı yönünde suçlamalarda bulundu.

ÖZDAĞ-BAHÇELİ ARASINDA SÜLEYMAN SOYLU POLEMİĞİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sığınmacı tartışmaları nedeniyle polemik yaşadığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek veren Devlet Bahçeli'ye sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Bahçeli, kendisine "Soros çocuğu, hayvandan aşağı" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki göstererek bakanlığa giden Ümit Özdağ'a MHP'nin grup toplantısında "İçişleri Bakanlığı'nın önüne gelenler Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlerdir, terörün ömrünü uzatmak için çırpınan zavallılardır" diyerek ağır ifadeler kullandı.

Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Zafer Partisi'ni kurarken, Büyük Türk milletine söz vermiştim; 'Hiçbir saldırı, hiçbir tehdit ve yıldırma operasyonu, beni Türkiye'nin bilim, birlik, barış yolunda verdiğimiz mücadelede geri adım atmama neden olmayacaktır.' Verdiğim sözün sonuna kadar arkasındayım!" ifadelerini kullandı.

Özdağ, "MHP'nin kuruluş sürecine/ilkelerine küfreden sahip çıkan zihniyeti Türk milliyetçileri değerlendirecektir. Herkes bilmelidir ki ucunda ölüm olsa da Türkiye'nin örtülü işgaline karşı direneceğim" dedi.