CiddiGazete- Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "İçişleri Bakanlığı verilecek" iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü TV’de İpek Özbey’e konuk olan Ümit Özdağ, "İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturmak ve sığınmacıları da bu yetki çerçevesinde göndermek gibi bir isteğiniz var mı?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Tabi ben bunu isterim. Partim de bunu ister. Ama dediğim gibi bu ayın 28'inden sonra, diğer siyasi partilerle de, biz gelmeyiz, çünkü biz bu ittifakın parçası değiliz.

Bu, Cumhurbaşkanı olacak Sayın Kılıçdaroğlu'nun yetkisi dahilinde, diğer paydaşlarıyla konuşacağı bir konudur. Bu süreçte bir dahlimiz olmaz. Sadece Kemal Bey'le konuşuruz.

İkili görüşmeyle ilgili verebileceğim tüm bilgileri verdim size. Bundan daha fazlasını konuşmak, konuşmanın içeriğini aktarmak olur ki bu da nezaketin dışına çıkar."

Özdağ, "Sizin desteğiniz bir bakanlık pazarlığına bağlı değil ama değil mi?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

Hayır. Bizim için önemli olan Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerinin muhafaza edilmesi; terörle, PKK'yla, FETÖ'yle, IŞİD'le mücadelede devletin etkin varlığını savunacak politikaların uygulanması ve 13 milyon kaçak ve sığınmacının vatanlarına gönderilmesi..."