CiddiGazete- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bütçedeki açığı kapatmak için depremi bahane edip milyonlarca emekliyi açlıkla başbaşa bırakan AKP hükümetine seslendi.

Hazine ve Maliye Bakanı'na sert çıkan Ümit Özdağ, "SSK emeklileri sizin beslemeniz değil Mehmet Şimşek Bey!" dedi.

Özdağ'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

- Neden Devlet Memurlarına ve emeklilerine yapılan zamla, SSK ve Bağkur emeklilerine yapılan zam arasında önemli bir fark var hiç düşündünüz mü?

- Devlet memurlarına yapılan zammı bugünün şartlarında makul bulduğumu, çok olduğunu söylemiyorum. Hayır. Vurgulamak istediğim şey, neden bu ayırımcılık!

- Yıllardır hükümete sesleniyorum. İş alımlarında LİYAKAT ESASTIR, MÜLAKATI KALDIRIN.

- AKP hükümeti yıllarca bu devletin kurumlarına, devletin hastanelerine, devletin üniversitelerine partililerini, sempatizanlarını, tarikat mensuplarını hiç utanmadan, vicdansız ve ilkesiz bir umursamazlıkla mülakatlar aracılığı ile doldurdu.

- Bunlar aslında memur emeklisine ve ssk/bağkur emeklisine verdiği farklı zam oranlarıyla söyle diyor "Benim memurum bir yana, diğerleri öteye." Azınlıkta kalan liyakat sahibi, dürüst, ahlaklı devlet memurları bu durumdan üzgün, huzursuz.

- Bir memur vatandaş bugün bana diyor ki "Karım SSK emeklisi Ümit Bey, kendisi bana sitem ediyor 'sen yine iyisin, %50 zam aldın; benim maaşımla evin kirası bile ödenmiyor!"

AKP'de troller için temizlik harekatı AKP'de troller için temizlik harekatı

- Tıpkı halkı kutuplaştırdığınız gibi evleri, ocakları da birbirine hasım ettiniz. Hiç mi utanmıyorsunuz? Şimdi SSK/Bağkur emeklilerine daha önce verdiğiniz BİR KEREYE MAHSUS 5000 liralık sadaka yardımından mı vereceksiniz?

"EMEKLİLER SİZİN BESLEMENİZ DEĞİL"

- SSK emeklileri sizin beslemeniz değil Mehmet Şimşek Bey! Yıllarca bu vatana hizmet etmiş, vergilerini ödemiş, çalışma sürelerini doldurmuş kıymetli vatandaşlar.

- Şimdi derhal, hemen bu adaletsizliği kalıcı olarak düzeltin! Yoksa hepiniz bunun altında ezilirsiniz!

- 2008 yılında emekli maaşlarında Aylık Bağlama Oranını düşürerek emeklilerimizi sefalete siz sürüklediniz. Emeklilere derhal intibak düzenlemesi yapılmalı ve aylık bağlama oranları 2008 yılı ve öncesi seviyelere gelmelidir.